Söndag
29 Okt 1 match
Lördag
04 Nov 1 match
Söndag
19 Nov 1 match
Lördag
25 Nov 1 match
Söndag
03 Dec 1 match
Söndag
17 Dec 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Söndag
28 Jan 1 match
Lördag
10 Feb 1 match
Onsdag
14 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Visby IBKs marknadschef prisas på idrottsgalan

30 januari 2024 16:00

Under Idrottsgalan Gotland den 17:e februari kommer Visby IBKs marknadschef.

Hans Pedersén att tilldelas förtjänsttecken i guld, den högsta utmärkelsen som delas ut av RF Sisu Gotland.

För att få detta pris finns det vissa kriterier. Förtjänsttecken i guld tilldelas person som tidigare erhållit förtjänsttecken i silver och som genomfört ett förtjänstfullt ideellt arbete i förbundsorganisation under minst 20 år eller utfört ideellt föreningsarbete under minst 25 år.”


Dessa kriterier har Hasse, som alla kallar honom, med råge uppfyllt under sina år i Visby IBK. Med en bakgrund inom hockey och segling blev han från början värvad till klubben som tränare, helt utan erfarenhet av innebandy. Efter 2 år som tränare blev han invald i styrelsen för att så småningom få en mer renodlad roll som marknadschef, en position han haft i 25 år.

Som sagt, tusentals timmar har han lagt på Visby IBK. Var hittar man drivkraften?

– Jag älskar att tävla. Både på planen och vid sidan av. Att hela tiden bli bättre och utveckla det man gör. Varje år rannsakar vi oss själva för att bli bättre. Det är viktigt att brinna för något och jag brinner för IBK. Sen har vi en gemenskap och det är fantastiskt kul att jobba med näringslivet, berättar Hasse.

Som marknadschef jobbar han stenhårt med med klubbens partnerskap.

– Man får aldrig ta en partner för givet. Man måste lyssna in vad företagen vill ha.

Just partnerskap är något som varit omtalat den senaste tiden. Många företag är försiktiga i en lågkonjunktur och håller hårdare i plånboken. Det är dock inget som hindrar marknadschefen.

– Det går inte att gnälla sig ur en uppförsbacke. Man får jobba hårdare och hitta attraktiva lösningar för att attrahera företagen helt enkelt, förklarar han.

När Hasse blickar framåt är det såklart svårt att inte nämna ett eventuellt kval och tänka tanken på att få se Visby IBK spela i högsta ligan. Däremot är det inget som är avgörande, i alla fall inte för Hasses del.

– Jorden går inte under om det inte blir SSL. Jag ser oerhört mycket fram emot den nya Allsvenskan som vi har varit med och drivit på. Vi känner oss delaktiga så det skall bli spännande, konstaterar Hasse.

Nästa säsong görs alltså seriesystemet om så att två allsvenska serier slås ihop till en. Bakom detta ligger en motion som Visby IBK med Hasse i spetsen skrev för några år sedan. Syftet är att höja statusen och förbättra kvaliteten på landets näst bästa innebandyliga.

Den 17:e februari är det alltså dags för Hasse att bli prisad på Idrottsgalan.

– Det är roligt att bli uppskattad, avslutar han.

Vi lyfter på hatten och säger stort grattis till Hasse Pedersén.