Visby
VIS

Visby IBK säkrade spel i playoff

26 februari 2024 13:08

Det kanske inte kommer som någon stor överraskning men i och med söndagens seger över Älvsjö på bortaplan är nu Visby IBK klart för spel i playoff. Efter en tight match med ett hemmalag som spelade väl efter sina resurser kunde Visby till slut vinna med 4-1.

Det är inte ofta man ser Visby IBK gå mållösa från två perioder i rad. Detta hände dock i de första två perioderna. Inför sista perioden ledde bottenlaget Älvsjö med ett mål.

I den tredje lossnade dock målskyttet för gotlänningarna. Via två powerplay gick Visby till 2-1 genom mål av Ville Hirvisou och Markus Jovic. Oscar Magnusson ökade sedan på till 3-1 efter ett frislag i bra läge. Ytterligare en fast situation satte spiken i kistan. Det var backen Ludvig Stegius som på ett nästan nonchalant men kyligt vis satte en straff. Alltså 4-1.

Huvudtränaren i Visby IBK Joakim Bandholtz berömde motståndarna efter slutsignalen:

– Älvsjö krympte ytorna och var riktigt tajta. All kredd till dom!

Vad gjorde att ni ändå tog tre poäng?

– Jag tycker framförallt att vi kom tillbaka till basic .Vi var väldigt ödmjuka och jobbade hårt över hela plan och täckte skott.

Närmast väntar Järfälla Bele i Ica Maxi Arena. Bele har fått tillbaka måltjuven Sam Madani efter en sejour i SSL med AIK. På sex matcher har han gjort smått otroliga 18 mål. Tillsammans med skytteligaledaren Oscar Kristensen bildar han ett fruktat anfallspar som Visby måste hålla koll på.