RIG Umeå
RIG

Styrkebesked av Visby IBK inför kvalet

18 mars 2024 08:44

Sista seriematchen slutade med hemmavinst för Visby IBK. RIG Umeå IBF besegrades med klara 7-2 och det var var inget snack om var de tre poängen skulle hamna. Nu väntar en spännande kvalserie mot Sundsvall.

Trots att matchen saknade betydelse för båda lagen hade ändå hela 907 personer letat sig till Ica Maxi Arena för att se Visby IBK avsluta seriespelet på bästa sätt. En fin publiksiffra som många innebandyföreningar bara kan sukta efter.

Matchen började med press för Visby med mycket bollinnehav. Dock skulle det dröja till drygt 15 minuter in i första perioden innan laget fick in första målet. Det var Wilmer Viinamäki som distinkt sköt 1-0 efter en fin passning från Ville Hirvisuo. Firma Viinamäki/Hirvisou stod även för nästa mål tidigt i andra perioden. Klinisk passning från Ville med kyligt avslut från Wilmer. Umeå reducerade till 2-1 och fick energi av målet. Glädjen blev dock kortvarig då John Pettersson ökade på till 3-1 ganska omgående.

Tredje perioden började på bästa sätt då Visbys målvakt Rasmus Ekström återigen noterades för en assist. Anders Skoog tog emot passningen och gjorde inget misstag. 4-1 redan efter 11 sekunder in i tredje perioden. Eddie Nissen-Sandberg och Jesper Lagemyr ökade på ledningen med varsitt mål till 6-1 och matchen var avgjord. Vid en dubbelutvisning och spel fyra mot fyra tog Visby ut målvakten. Möjligtvis för att träna power play inför kommande kval. Umeå tog chansen och satte 6-2 i öppen kasse. Kim Ganevik skulle dock få sista ordet och satte spiken i kistan, 7-2.

Visbys lagkapten Jesper Eliasson tyckte det kändes bra efter matchen:

– Dom gör det väldigt bra i två perioder. I tredje känns det som att vi har lite att lägga till. Jag tycker vi rullar på bra. Vi snackar om att vi vill komma in med en bra känsla till kvalet.

Var det svårt att tagga till när det var en match av mindre betydelse:

– Både och. Vi sätter fart och dom svarar upp med lite fart, det blir lite kamp och då är det lättare tagga till.

Nån du du vill lyfta fram i laget?

– Wilmer (Viinamäki) gör två mål med två fina passningar från Ville (Hirvisuo). Jag tycker också att John (Pettersson) kanske gör sin bästa match. Han brukar vara bäst på träningarna men nu var han riktigt bra på match också.

Vad tar ni med er inför kvalet på fredag?

– Vi tar med oss en bra känsla in. Nu skall vi ladda om med en bra träningsvecka.

Vad säger du om att det blir Sundsvall i kvalet?

– Det spelar ingen roll. Jag tror det kommer bli roliga matcher.

Nu väntar alltså kval mot Sundsvall. Första matchen spelas hemma i Ica Maxi Arena fredag 22/3 kl. 18.00. Boka dina biljetter här