Järfälla Bele
JB

Visby IBK tog stabil seger på hemmplan

3 mars 2024 20:26

Ärkerivalen Järfälla Bele fick lämna ön utan några poäng. Visby IBK var numret större och kunde till slut bärga segern med klara 11-6. På förhand handlade mycket av snacket om gästernas superstjärnor Oscar Kristensen och Sam Madani. Radarparet stod bakom 5 av 6 mål men det räckte som sagt inte.

Visby tog kommando direkt då Anders Skoog gjorde 1-0 redan efter 31 sekunder. Kvittering kom dock efter några minuter innan Visby genom två mål återigen tog tag i taktpinnen. 3-1 stod det när Sam Madani kom med i matchprotokollet. Bara fem sekunder efter hans mål var det dags för matchens lirare i Visby IBK, Linus Sjögren, att presentera sig. Ytterligare varsitt mål från båda lagen gjorde att ställningen blev 4-3 till Visby i den första periodpausen.

Den andra perioden vanns av Visby med 2-1 och alltså 6-4 inför sista 20 minutrarna.

Här skulle Visbys tyngd och bredd komma att bli avgörande. Medan Beles superkedja fortsatte leverera hade hemmalaget tre jämna formationer att luta sig mot. 5-2 i den tredje perioden till Visbys favör ledde till slutresultatet 11-6. Värt att notera från matchen var att Wilmer Viinamäki gjorde hattrick och Kim Ganevik stod för två kassar.

Huvudtränare i Visby IBK, Joakim Bandholtz, gav sin syn på matchen.

– Det offensiva spelet var nyckel idag. Att vi gör 11 mål och att vi skapar mycket målchanser är superbra.

Någon du vill lyfta lite extra från dagens match?

– Linus Sjögren fortsätter att hitta formen. Fyra poäng idag och ett stort jobb i det defensiva.