Söndag
31 Mar 1 match

Visby IBK vann efter förlängning

10 mars 2024 20:47

Det blev ingen enkel seger när tabelltvåan Visby IBK mötte nästjumbon Gävle på bortaplan. Det krävdes förlängning där Visby kunde avgöra genom Anders Skoog.

Det började bra för Visby när man tog ledningen tidigt i första perioden genom ett självmål. Det blev också det ena målet i första perioden.

I andra perioden kom Gävle tillbaka starkt och gjorde fyra raka mål. Visby vaknade till och satte två mål genom Linus Sjögren och Markus Jovic. 4-3 till Gävle inför den avslutande perioden.

Där fick Visby en smakstart genom ett mål efter 54 sekunder signerat Anders Skoog efter passning från lagkapten Jesper Eliasson. Snabb replik från Gävle och 5-4 på resultattavlan. Då fick Visby återigen fart och gjorde tre raka mål fram till 7-5 för gotlänningarna. Gävle tog då en lyckosam timeout och fick stopp på Visbys framfart och kunde sätta två mål till 7-7 vilket också var resultatet efter full tid.

Förlängningen blev exakt som inledningen av den tredje perioden. Anders Skoog gjorde mål efter 54 sekunder, återigen med assist från Jesper Eliasson.

Matchvinnaren Anders Skoog hade inte så mycket positivt att säga om söndagens match.

– Avslagen skulle jag verkligen säga. Ingen höjdarmatch över huvudtaget. Svårspelad match när dom bara backar hem och dra ner på tempot. Det är svårt att spela då.