Söndag
31 Mar 1 match

Säsongen är över

9 april 2023 20:36

Karlstad blev övermäktiga och det blir värmlänningarna som spelar i SSL nästa säsong efter tre raka vinster. Trots massivt publikstöd och tryck för Visby IBK vann gästerna med 6-3.

Som i de andra två kvalmatcherna började Karlstad bäst. 1-0 kom drygt fem minuter in i matchen. Visby kunde dock svara upp och Hugo Lindberg kvitterade. 48 sekunder innan periodpausen kom dock en kalldusch. Återigen var det Karlstads vassa förstafemma som producerade genom Johan Palmqvist och 2-1 var ett faktum. Andra perioden blev mållös trots att lagen hade tre power play var. Desto mer händelserik skulle tredje perioden bli. Karlstad inledde pigg och ryckte till en ledning med 4-1 efter cirka 5 minuter. Även dessa mål av gästernas förstafemma då Simon Sjögren och Johan Palmkvist gjorde varsitt mål. Lite häng för Visby blev det när Mattias Anderson reducerade till 4-2. Tyvärr blev glädjen kortvarig då Karlstad prickade in 5-2 bara halvminuten senare. Visby fick sedan ett superläge att komma ifatt genom två stycken power play. Med mindre än 3 minuter kvar av matchen tog man chansen då Kim Ganevik reducerade till 5-3. Tyvärr blev det inga fler mål för Visby och Karlstad kunde fastställa resultatet genom 6-3 i tom målbur. Säsongen är därmed över för Visby IBK och laget får ladda om för ännu en säsong i Allsvenskan.