Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Söndag
28 Jan 1 match
Lördag
10 Feb 1 match
Onsdag
14 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Visby IBK gör miljöinsats på Gotland

2 september 2021 10:52

På söndag kl. 10 kommer en lokal miljöinsats mot nedskräpningen att ske i Visby. Där kommer innebandylirarna i Visby IBK att städa bort plast och annat miljöförstörande skräp utmed en lokal strand och utmed kusten i centrala Visby. Uppdraget har de fått genom sitt samarbete med ICA Maxi Visby.


Tillsammans gör man gott för närmiljön, och för sin insats får laget ett uppskattat bidrag till lagkassan. I Visby IBK P09:s fall kommer pengarna att användas för att spela träningsmatcher i cup på fastlandet, när det är möjligt.

Människornas närmiljö blir en vinnare Insatsen är en del av ICA Stiftelsen, ICA och Städa Sveriges miljösamarbete Klara, färdiga städa! – ett projekt där just ICA-sponsrade idrottsföreningar ges i uppdrag att städa sin närmiljö.

Det här är tredje året som Klara, färdiga, städa! genomförs. I maj inleddes 2021 års projekt med städning utförd av över 40 föreningar och nu i början av september är det dags igen för ytterligare 45 nya föreningar och handlare runtom i Sverige att göra en insats.

Nedskräpningen verkar ha ökat i och med att människor rört sig mer i nära naturområden, och det mår naturen och våra vattendrag inte bra av. Föreningarna och ICA-handlarna gör både en miljö- och samhällsinsats på det här viset. Föreningsersättningen som städningen ger håller dessutom ungdomarnas gemensamma drömmar vid liv. Det är viktigt eftersom det får dem att stanna längre i idrotten, säger Josefin Warg på Städa Sverige.

Ett hållbart samhällsengagemang För ICA är projektet ytterligare ett sätt att bidra till en positiv samhällsförändring. – Svenska ICA-handlare har ett stort engagemang för både miljön och den lokala idrotten. Genom Klara, färdiga, städa! tar handlarna ett lokalt miljöansvar samtidigt som deras samarbetsföreningar involveras. Det är väldigt fint att se, säger Peter Hägg, tillförordnad generalsekreterare ICA Stiftelsen.

I vårens städning i projektet fyllde varje medverkande förening i snitt 25 stora gula säckar med skräp vardera. Det säger något om hur mycket skräp som gömmer sig i vår miljö. Nu ska det bli intressant att se om 25 säckar i snitt står sig, säger Josefin Warg.