Lördag
20 Nov 1 match
Lördag
27 Nov 1 match
Lördag
18 Dec 1 match
Torsdag
06 Jan 1 match
Söndag
09 Jan 1 match
Lördag
15 Jan 1 match
Söndag
30 Jan 1 match
Söndag
06 Feb 1 match
Lördag
12 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Lördag
26 Feb 1 match
Tisdag
01 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Söndag
13 Mar 1 match

Tre kontraktsförlängningar

13 april 2022 16:30
Silly season 22/23

Drygt en månad har gått sedan den sista matchen för säsongen spelades i Ica Maxi Arena. Med andra ord är silly season i full gång. Visby Ibk har redan nu några glädjande kontraktsförlängningar att presentera.


Den unge lovande målvakten Isak Edfeldt har valt att fortsätta sin utveckling i klubben. Även Daniel Gabrielsson samt Mattias Andersson har kritat på och stannar i Visby IBK. Mattias anslöt till laget mitt under förra säsongen och blir alltså kvar på Gotland.

– Jag och tjejen trivs väldigt bra här så det var egentligen inget snack om saken, säger Mattias som till vardags jobbar på Svenska Spel.

Han fortsätter:

– Rent privat har vi hittat rätt. Vi tycker om lugnet och att det är nära till allting. Plus att vi får alla förutsättningar från Visby IBK för att kunna prestera på en bra nivå. Det uppskattar jag väldigt mycket, fortsätter han.

Något han även uppskattar med att spela innebandy i Visby IBK är publiken:

– Det var kul att få komma hit och spela inför en härlig publik och många människor.

Vad har du gjort sedan säsongen tog slut?

– Vi tog en liten paus, sen efter en vecka körde vi igång en för-försäsongen med lite extra träning på gymmet. Sen blir det dags att ge sig ut i löpspåret, berättar Mattias.

För en del knyter det sig i magen bara man hör ordet försäsongsträning, en inte alltid uppskattad aktivitet. Det är dock inget som Mattias blir skrämd av:

– De senaste åren har jag börjat uppskattat försäsongen mer och mer. Jag har i alla fall inte ångest för det, skrattar han.

Förutom att nöta på gymmet kollar han på en hel del innebandy:

– Nu sitter man och kollar på slutspel och kvalspel och inser att det är där man vill vara.

När han blickar framåt ser han några förbättringspunkter för laget:

  • Framför allt måste vi bli bättre på att föra matcher mot sämre motstånd. Vi måste bli bättre på alla delar av spelet, gå ihop som lag och kriga för varandra, avslutar Mattias som alltså kritat på för ytterligare några år i Visby IBK.