Söndag
17 Dec 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Söndag
28 Jan 1 match
Lördag
10 Feb 1 match
Onsdag
14 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match

Visby IBK mållöst mot FBC Kalmarsund i Svenska Cupen

9 september 2023 10:34

– Göra noll mål i innebandy är inte ok.

Orden kom från Visby IBKs assisterande tränare Stefan Mörk direkt efter den tunga förlusten med 0-7 mot FBC Kalmarsund i Ica Maxi Arena.


Bortalaget tog initiativet tidigt i matchen. Även om Visby hade en del farliga kontringar var det ändå gästerna som styrde och ställde. En bit in i första perioden gjorde SSL-laget Kalmarsund två snabba mål och behöll kommandot efter det. Visby var på väg att få häng men fick ett mål bortdömt. I andra perioden chocköppnade bortalaget med ett mål redan innan matchuret visade en minut. Visby IBK jobbade sig in i matchen och var en ribbträff från att reducera men 0-3 stod sig perioden ut. Sista perioden började som den andra, d.v.s. med ett tidigt Kalmarmål. Sedan rann det alltså iväg till hela 0-7.

Stefan Mörk berättar om matchen:

– Jag tycker vi börjar bra men när dom gör första målet blir vi skakiga. Sen göra vi en del misstag som vi blir straffade för. Vi står upp bra i kampen men vi sätter inte våra chanser. Det är ett jättebra lag vi möter.

Visby IBKs back Oscar Magnusson var inte helt nöjd efter match:

– Det känns sådär när man förlorar med 7-0. Dom är effektiva och spelar med ett högre tempo. Fysiskt står vi upp helt ok.

När Kalmarsund stack iväg resultatmässigt kom derbykänslorna fram på planen:

– Det bildas frustration och vi får försöka stå upp för varann, säger Oscar.

Inför returen på söndag finns det ändå hopp:

– Vi får köra nåt liknande som förra året. Vi har slagit dom förut. Jag tror vi kan göra en bättre match på söndag, avslutar Oscar.

Returmatch sker på Öland redan nu på söndag. Eventuell vinst för Visby IBK i den matchen, oavsett resultat, leder till förlängning med sudden death.

Se målen från matchen här