Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Söndag
28 Jan 1 match
Lördag
10 Feb 1 match
Onsdag
14 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Martin Stolt svensk mästare – i padel

30 november 2023 07:38

Många minns säkert Martin Stolt som för några år sedan kamperade ihop med Rasmus Ekström om målvaktsplatsen i Visby IBK. Numera är målvaktskläderna utbytta mot padelrack och i helgen nådde Martin en stor framgång i sin nya sport. Tillsammans med sitt lag Lerum Padel Club vann han nämligen klubblags-SM. Efter en hel helg med padelmatcher stod till sist Martin och hans lagkamrater som segrare med minsta möjliga marginal efter vinst i tiebreak med 11-9 i avgörande set.


Stort grattis Martin! Hur kom det sig att det blev padel istället för innebandy?

– Efter att jag flyttade från ön var jag tvungen att hitta nånting. Jag spelade i Lindås i Allsvenskan Södra med det blev bara en säsong.

Till vardags arbetar Martin som 112-operatör och ambulansdirigent på SOS Alarm. Ett jobb som innebär arbete i skift och på helger. Svårt att kombinera med en traditionell lagidrott med andra ord.

– Då passade padel alldeles perfekt. Jag kan träna när jag vill och spela matcher när jag vill. Jag vill gå all-in och det kunde jag inte med innebandyn.

Vilka egenskaper som före detta innebandymålvakt har du nytta av när du spelar padel?

– Först är det att man har fysiken från elitidrott. Sen har man mycket reflexer som jag har en stor fördel från att vara målvakt. Speciellt reflexspelet framme vid nät.

Träningen i padel påminner om den han gjorde som målvakt:

– Det är mycket fokus på ben, bål och explosivitet. Ganska snarlikt hur man tränande med snabba vändningar och start och stopp.

Martin har stenkoll på Visby IBK och följer laget slaviskt.

– Jag har kontakt med dom jag spelade med som Jeppa (Jesper Eliasson), Jovic (Markus Jovic), Wilmer (Viinamäki), Rasse (Rasmus Ekström) och även Banda (Joakim Bandholtz, tränare). Sen har man blivit bekant med de andra eftersom jag är deras största supporter, skrattar Martin.

Vad säger du om årets upplaga av Visby IBK?

– Det ser sjukt stabilt ut. Dom har en fin bredd, spets och x-faktor och en trygg sista utpost i Rasse (Rasmus Ekström). Detta IBK skulle lätt kunna vinna ett kval.

Andra IBK-målvakter som till exempel Rasmus Ekström och Christoffer Marquart lirar också padel. Hur kommer det sig att du har tagit det ett steg längre och tagit SM-guld?

– Främst har det att göra med timmarna. Jag är ganska säker på att jag har lagt fler timmar än dom tillsammans. Jag är en träningsprodukt, jag skulle inte säga att jag är en supertalang, berättar Martin ödmjukt. Jag minns att min första padelmatch var mot Wilmer, Jesper Eliasson och Markus Jovic. Jag fastnade direkt för padel.

Värt att notera är att Martins namn kommer på tal när Visby IBKs målvakt Rasmus Ekström gästar Visby IBK-podden. Avsnittet släpps under dagen. Stort grattis säger vi som sagt till Martin Stolt.