Lördag
07 Jan 1 match
Lördag
14 Jan 1 match
Lördag
21 Jan 1 match
Lördag
28 Jan 1 match
Lördag
11 Feb 1 match
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 1 match
Lördag
25 Feb 1 match
Lördag
04 Mar 1 match
Söndag
12 Mar 1 match
Lördag
18 Mar 1 match
Torsdag
23 Mar 1 match
Lördag
25 Mar 1 match
Lördag
23 Sep 1 match
Lördag
30 Sep 1 match
Söndag
08 Okt 1 match
Lördag
14 Okt 1 match
Lördag
21 Okt 1 match
Söndag
29 Okt 1 match
Lördag
04 Nov 1 match
Söndag
19 Nov 1 match
Lördag
25 Nov 1 match
Söndag
03 Dec 1 match
Söndag
17 Dec 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Söndag
28 Jan 1 match

Visby IBK besegrade AIK

12 augusti 2023 21:50

Trots högsommarvärme och semestertider hade förvånansvärt många letat sig till Ica Maxi Arena för att bevittna säsongens enda träningsmatch på hemmaplan. Ett starkt bevis på att innebandyn på ön engagerar. För motståndet stod inga mindre än AIK från SSL. En på förhand tuff match som ändå Visby IBK till slut gick segrande ur.


Det var dock bortalaget som började bäst. AIK hade det mesta av spelet i den första perioden och kändes både större och starkare. Den inte helt obekante Sam Madani som gått till AIK från Bele/Barkarby inledde målskyttet efter drygt halva perioden. AIK satte även 2-0 innan den första periodpausen. Siffror som kunde varit betydligt större till AIKs favör om inte Visbys målvakt Rasmus Ekström storspelat.

I den andra perioden kom Visby IBK ut mer med energi och tog tag i närkampsspelet. I spel fyra mot fyra presenterade sig nyförvärvet Jesper Lagemyr genom att reducera. Drygt minuten senare var det dags för nästa nyförvärv att visa målkänsla. Linus Sjögren avslutade ett fint klapp-klappanfall på bästa sätt och Visby hade kvitterat. Efter drygt halva matchen kom Markus Jovic in och i sitt första byte visade han varför han kallas för kejsaren. 3-2 och hemmalaget hade vänt matchen. AIK kvitterade dock till 3-3 genom ett slumpartat mål som studsade in bakom en skymd Rasmus Ekström.

I den sista perioden fixade Kim Ganevik 4-3 genom distinkt skott. AIK hängde sig kvar genom att effektivt göra 4-4 i power play. Förlängning följde och där behövde Markus Jovic bara 21 sekunder på sig att avgöra.

Assisterande tränaren i Visby IBK, Sabina Wedberg, berättar om matchen:

– I första perioden var vi lite ringrostiga men andra och tredje perioden var riktigt bra. Stabilt. AIK var stora, starka och tunga. I andra och tredje perioden står vi upp fysiskt.

Vad säger du om nyförvärven?

– Jag tycker alla kommit in i det. Överlag är jag jätteimponerad. Det är bra grabbar, berömmer Sabina.

Vad tar ni med er inför fortsättningen?

– Framförallt att vi vinner mycket närkamper. Att vi inte blir så passiva. Många bra bitar att ta med och bygga vidare på.

För att vara en träningsmatch var det mycket känslor och heta närkamper.

– Det var många man känner igen och bara namnet AIK väcker känslor, avslutar Sabina.

Som sagt var det många spännande nyförvärv som leverade på en bra nivå blandat med välbekanta spelare. Denna säsongs upplaga av Visby IBK ser mer intressant ut än på länge med en bra mix av unga lovande spelare och äldre mer rutinerade grabbar. Man får redan nu känslan av att det kommer skapas magi i Ica Maxi Arena kommande säsong.

Se höjdpunkter från matchen här

Målskyttar Markus Jovic 2 Kim Ganevik 1 Linus Sjögren 1 Jesper Lagemyr 1