Söndag
17 Dec 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Söndag
28 Jan 1 match
Lördag
10 Feb 1 match
Onsdag
14 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match

Seger i första träningsmatchen

20 augusti 2022 18:15

Visby IBK inledde matchsäsongen på bästa sätt med vinst 6-2 mot Ledberg Innebandy i Ica Maxi Arena. Ledberg, som hör hemma i division 1, var på förhand ett motstånd som hemmalaget skulle vinna mot. Visbylaget tog tag i taktpinnen i första perioden och efter 20 spelade minuter stod det 1-0. Bortalaget växlade upp i andra perioden och 2-2 var resultatet inför sista perioden. Där spände Visby IBK musklerna och kunde till slut vinna med 6-2. Positivt från matchen var att Visbys målskyttar var fördelade på 6 olika spelare.


Nygamla tränaren Joakim Bandholtz kommenterar matchen:

– Det var en klassisk träningsmatch. Det hände inte så mycket och var inte så mycket känslor. Det kändes väldigt stabilt bakåt och vi behöver inte nöta så mycket försvarsspel. Däremot behöver vi ta med oss hur vi skall luckra upp lågt spelande lag, vilket många gör när dom kommer till Gotland och möter oss.

Någon spelare i Visby du vill lyfta lite extra?

Markus Jovic har sett riktigt fin ut på försäsongen och hans ledaregenskaper har kommit fram på ett bra sätt.

Matchen mot Ledberg var genrep inför starten av Svenska Cupen. Visby IBK möter Hovslätt på bortaplan lördag 27/8, en match som sänds på Sportbladet. Matchbilden lär bli en annan än dagens spår Bandholtz:

– Hovslätt spelar mycket mer aggressivt med högre tempo. Dom är riktigt bra och det blir en bra värdemätare för oss. Det blir en match som är tvärtemot idag.

Alltså, 27/8 kliver Visby IBK in i Svenska Cupen mot Hovslätt IK.

Se matchen på Sportbladet:

Hovslätt - Visby IBK