31 Mar 1 match

IBK övertar serieledningen efter vinst

6 december 2020 21:26
Vinst

På söndagseftermddagen tog Visby IBK över serieledningen från Djurgården efter att ha slagit FBI Tullinge med 6-3 i Flemminghallen.

Segerorganisatörer var de tre nya spelarna, Adam Zetterström (2+2), Timmy Lindquist (0+2) samt Oscar Magnusson (2+0), men vi tar det från början.

Period 1 Matchen startarde utmärkt för IBK som tog ledningen i första bytet genom radarparet Viinamäki och Jovic. Tredjefemmans fösta byte ledde till 2-0 genom nr 20 Adam Zetterström assisterat av Timmy Lindquist. Tullinge tog över mer och mer i första perioden och genom matchens delikatess reducerar Patrik Kalte till 1-2 när vi hade spelat lite mer än halva första perioden. Båda lagen skapade i stort sett endast ströchanser efter det och perioden går till Visby med 2-1 och skotten till Tullinge med 7-5.

Period 2 Perioden påminner om hur första perioden slutade. Ganska hafsigt och slarvigt från båda lagen och utan några direkta målchanser. Tullinge kvitterar genom en kontring och Felix Strandljung trycker upp den i bortre krysset och ställningen är 2-2. Matchbilden fortsätter och ca 5 minuter senare tar Tullinge ledningen för första gången i matchen med ett slumpmål via ytterligare en kontring. Visby IBK går ner på två femmor med ca 5 min kvar av perioden och får direkt utdelning. Efter en frislagsvariant hittar Zetterström tyresösonen Oscar Magnusson som därmed gör sitt första mål i IBK tröjan och ställningen är 3-3 inför sista perioden, skotten i andra perioden vinner Tullinge med 6-4.

Period 3 Båda lagen går ner på två femmor för att öka speltiden på sina bästa spelare. IBK får utdelningen redan efter ca 6 minuter spelade och det är återigen Zetterström som assisterar Magnusson. Matchen står nu och väger men Tullinge skapar inga direkta målchanser och när 5 min återstår av perioden avgör IBK matchen när Timmy Lindquist gör sin motståndare och transporterar bollen över hela mittzonen och hittar fram till Zetterström som trampar in och drar upp sitt stenhårda dragskott rätt upp i bortre krysset. Matchen avslutas med att Rasmus Ekström hittar en fristående Filip Grapne som kan rulla in 6-3 i öppen bur och Grapne gör sin första kasse i IBK-tröjan. Tredje perioden går till IBK med 3-0 och skotten 8-2.