Söndag
31 Mar 1 match

Tre matcher på en vecka - 9 poäng

20 februari 2023 07:48

Visby IBK behåller serieledningen efter vinst med 10-6 mot IBF Falun Utveckling. I hemmapremiären för en vecka sedan gick Visbys nyförvärv Kim Ganevik mållös av planen. Nu behövdes det bara drygt 3 minuter innan han gjorde första målet i Ica Maxi Arena. Ett friläge som han förvaltade på bästa sätt. Visby hade bud på fler mål och Falun hade också chanser men första perioden slutade 1-0 till hemmalagets favör.

Andra perioden bjöd på en riktig delikatess signerad Wilmer Wiinamäki. På en känslig flippassning från Gustav Johansson vispade han in 2-0 på volley. Falun kom tillbaka och gjorde 2-1 i power play. Elva sekunder senare stod det 3-1 efter en soloride av Oscar Magnusson. Efter 10.05 tilldömdes Visby en straff och här skulle hemmalaget återigen bjuda på en godbit. Christoffer Ström, för dagen bänkad, fick förtroendet att lägga straffen. Han drog av sig överdragskläderna, stegade in på planen ouppvärmd, lade en iskall straff, gick tillbaka till bänken, satt sig och drog på sig överdragskläderna igen. Kyligt! Innan perioden var slut hann Falun reducera till 4-2.

I tredje perioden hände det en hel del i matchprotokollet. Bl.a. noterades Rasmus Ekström för en assist då han efter räddning snabbt kastade ett långt utkast till Markus Jovic som säkert satte bollen i mål. Trots att Falun då och då hade häng på Visby tappade hemmalaget aldrig ledningen och kunde till slut alltså ta en rätt säker seger med 10-6.

Matchens lirare blev Anders Skoog som slog till med ett hattrick i tredje perioden:

– Efter att jag gjorde en felpass skrek hela deras bänk att jag var en sopa så det gav mig energi. Det var skönt att tysta dom genom att göra tre kassar. Det kändes bra även om vi inte gjorde vår bästa match, berättade Anders efter matchen.

Den nykomponerade kedjan med Albin Lundell och Kim Ganevik börjar sätta sig mer och mer:

– Det funkar bra. Vi har bara haft två veckor tillsammans. Framförallt funkar det höga pressspelet.

Nästa match är den 25 februari då Visby åker till Uppsala för att möta IK Sirius IBK.