Söndag
31 Mar 1 match

Storseger för Visby IBK

6 november 2023 11:49

Trots en mardrömsstart där gästande IBF Falun Utveckling gjorde mål efter 40 sekunder redde Visby IBK ut det hela och vann med hela 11-4. Stor matchhjälte var Markus Jovic som både inledde och avslutade målskyttet för Visbys del. Totalt blev det tre mål och två assists från kejsarens klubba.

Som sagt var det gästerna som började bäst och chocköppnade med mål efter 40 sekunder. Tuff början för Visbys målvakt för dagen Malte Danielsson med ett förflutet just i Falun. Efter halva första perioden kom dock målskyttet igång även för Visbys del då ovan nämnde Jovic gjorde 1-1. Även Anders Skoog gjorde ett mål innan periodpausen och alltså 2-1 till Visby.

John Pettersson och Wilmer Viinamäki ökade på till 4-1 i andra perioden innan Falun reducerade till 4-2. I slutet av andra perioden fick hemmalaget bästa möjliga avslut då först Linus Sjögren satte en straff då det stod 19.46 på matchuret. Linus Sjögren har också han spelat i Falun. Även 6-2 kom innan pausen då Ville Hirvisuo gjorde mål med endast en sekund kvar av perioden.

Precis som i de två senaste matcherna gjorde Visby IBK fem mål i sista perioden och matchen slutade alltså 11-4. Ett styrkebesked från Visby vars formkurva stigit under hela säsongen.

Nästa helg är spelledig p.g.a. landslagsuppehåll. På tal om landslaget så fanns förbundskapten Niklas Nordén på plats i Ica Maxi Arena och fick se ett hemmalag i fin form. Nästa match är den 19 november kl. 17.00 då Älvsjö AIK IBF kommer på besök. Värt att notera är att detta är en söndagsmatch.