Söndag
03 Dec 1 match
Söndag
17 Dec 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Söndag
28 Jan 1 match
Lördag
10 Feb 1 match
Onsdag
14 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Idag 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Fördel Bele/Barkarby i playoff

19 mars 2023 17:33

En storpublik med över 1300 i publiken gjorde sitt bästa för att heja fram Visby IBK till seger. Bele Barkarby var dock starkast i den första kvalmatchen av tre och vann med 7-4 i Ica Maxi Arena. På torsdag väntar returmatch i Jakobsberg och nu krävs det två raka vinster för Visby IBK för att drömmen om SSL skall leva vidare.


Det var annars Visby som inledde bäst. I en tight och tillknäppt förstaperiod gick Visby till pausvila med 2-0. Båda målen producerades av hemmalagets andrakedja som för övrigt stod för det mesta i offensiv väg. Målen gjordes av matchens lirare i hemmalaget, Wilmer Wiinamäki samt Gustav Johansson.

I andra perioden hände inte så mycket förrän den förre IBK-bekantingen Maximilian Guräng reducerade för gästerna efter drygt 13 minuter. Det blev starten till en stark vändning. Bara 20 sekunder efter reduceringen kom även kvitteringen för Bele. Sedan var det dags för gästernas superstjärna Sam Madani att noteras i målprotokollet. 2-3 till gästerna men Wilmer Wiinamäki hade en bra kväll och kvitterade. Sam gjorde återigen ett mål och innan perioden var slut hann även gästernas andra fixstjärna Oscar Kristensen göra ett mål. 3-5 inför sista perioden alltså.

Tredje perioden inleddes på bästa sätt för Visby. Albin Lundell gav laget hopp redan efter 34 sekunder och 4-5 var ett faktum. Fler mål skulle det dock inte bli för hemmalaget. Bele gjorde ytterligare två mål varav det sista i tom kasse.

Assisterande tränare Stefan Mörk berättar om matchen:

– Det är en jämn match. Jag tycker vi är bättre i första halvan. Där borde vi avgjort. Sen vände det över.

Andrakedjan levererade bäst framåt idag. Finns det mer att önska av förstafemman?

– Definitivt. Dom skapar lägen men sätter dom inte och det måste man i såna här matcher.

Tankarna inför torsdagens match?

– Då måste vi vinna är min första tanke. Vi ska spela som vi gör men vi måste sätta lägena. Jag tycker att vi är ett bättre innebandylag än Bele.

Så det finns ännu hopp?

– Absolut, avslutar Stefan.