Söndag
18 Dec 1 match
Lördag
07 Jan 1 match
Lördag
14 Jan 1 match
Lördag
21 Jan 1 match
Lördag
28 Jan 1 match
Lördag
11 Feb 1 match
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 1 match
Lördag
25 Feb 1 match
Lördag
04 Mar 1 match
Söndag
12 Mar 1 match
Lördag
18 Mar 1 match
Torsdag
23 Mar 1 match
Lördag
25 Mar 1 match

RIG Umeå tog bonuspoängen

4 mars 2023 20:08

En spännande tight match som hade allt, utom vinst för hemmalaget. RIG Umeå IBF kunde till sist ta hem segern med 7-6 efter ett avgörande mål i förlängningen.


Visby med några för dagen omformerade kedjor började annars bäst. En pigg start ledde till 3-0. Då fick Umeå en straff och fick häng. Även 3-2 kom innan periodpausen. I den första periodens allra sista sekund drog Rasmus Ekström, målvakt i Visby IBK, på sig en utvisning för hårt spel.

Power play för Umeå direkt i andra perioden och gästernas supertalang Gabriel Kohonen kvitterade redan efter 14 sekunder. Samme Kohonen ökade på till 3-4 bara några minuter senare. Visbys Hugo Lindberg fixade en kvittering. 4-4 inför sista perioden där Visby inledde bäst. Efter cirka nio minuter gjorde hemmalaget ett ryck. Två snabba mål och 6-4 på resultattavlan. Det unga pigga bortalaget gav dock inte upp. Först en reducering och sedan togs målvakten ut tidigt. Något som gav resultat i form av en kvittering.

Förlängning följde där Visby tog tag i taktpinnen. Rasmus Ekström lämnade kassen tidigt och hemmalaget gick för vinst. Dock var det Umeå som lyckades peta in det sista målet.

En besviken Hugo Lindberg i hemmalaget kommenterade känslorna direkt efter matchen:

– Det är åt helvete. Vi slarvar bort det och har bara oss själva att skylla. Vi hade lite samma tendenser senast mot Sirius. Vi har det i egna händer men ger bort det.

I och med förlusten tappar Visby IBK serieledningen till Nykvarn. Ett Nykvarn som i sista omgången möter Bele medan Visby har Hudik/Björkberg IBK.