Söndag
18 Dec 1 match
Lördag
07 Jan 1 match
Lördag
14 Jan 1 match
Lördag
21 Jan 1 match
Lördag
28 Jan 1 match
Lördag
11 Feb 1 match
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 1 match
Lördag
25 Feb 1 match
Lördag
04 Mar 1 match
Söndag
12 Mar 1 match
Lördag
18 Mar 1 match
Torsdag
23 Mar 1 match
Lördag
25 Mar 1 match

Visby IBK landar en stjärnvärvning

31 januari 2023 18:00

Visby IBK har nöjet att presentera en riktig värvningsbomb. Forwarden Kim Ganevik har valt att krita på för Visby IBK. Säsongen 21/22 spelade han i Mullsjö AIS i SSL och gjorde 28 mål på 20 matcher med ett poängsnitt på nästan 2 poäng per match. Han valde dock att ta ett uppehåll från innebandyn inför denna säsong men är alltså snart tillbaka på planen, nu i IBK-tröjan.


– Det har varit intensiva dagar men nu kan man andas ut lite. Telefonen har gått varm ända sedan jag valde att ta en paus. Jag har bollat mycket med mig själv om vad som kändes kul och görbart. När Banda (Joakim Bandholtz, huvudtränare och klubbchef) tog kontakt så märkte vi att vi samma syn på både livet och det sportsliga, berättar Kim.

För de som inte sett dig spela innebandy, hur är du på planen?

– Jag har byggt en hel karriär på att vara energisk. Jag skulle säga att jag behärskar alla delar av spelet egentligen. Jag tycker absolut om att göra mål men sätter mycket prestige i de grundläggande sakerna. Hårt jobb och att det är laget som gäller. Det gäller såklart även när jag kommer till Visby. Jag hoppas smälta in i laget och lära känna alla snabbt.

Kim fyller snart 30 år och har byggt på sig en hel del rutin. Vad kommer du kunna bidra med på planen?

– Jag hoppas mina år i SSL kan sprida lugn, karaktär och en mentalitet. När jag kliver ut på en plan göra jag det alltid för att vinna. Det får kosta vad det vill. Jag hoppas kunna vara en spelare att luta sig sig mot och ta rygg på, förklarar Kim

Vad vet du om Visby?

– Jag har ganska bra koll på Visby. Jag känner Gustav Johansson sedan tiden i Mullsjö. Det finns en slags kultur när det gäller innebandy. Publiken och och en klubb som har ambitioner, det blir kul att hoppa på. Det finns bra förutsättningar för Visby att bli ett etablerat SSL-lag på sikt. Magkänslan har sagt att det är helt rätt, säger Kim.

Under sin paus från innebandyn har han börjar studera i Stockholm, något han tänker fortsätta med. – Jag hade gjort samma grej i många år och ville ha andra perspektiv så då bestämde jag mig för att plugga. Jag kommer se till att få till det pusslet. Det har varit bra att komma ut från innebandybubblan och få ett annat perspektiv. Det har passat mig bra och jag hoppas det kommer hjälpa mig när jag kommer tillbaka.

Slutligen, hur är formen?

– Den är bra. Formen är inga konstigheter. Hade jag inte känt att jag vara redo att leverera på högsta nivå hade jag inte hoppat på det här, avslutar Kim utan tvekan.

En mycket glad tränare Joakim Bandholtz kommenterar övergången:

– Det är en stjärnvärvning. Han kommer gå in och spela i vår förstafemma. Han är en alldeles för bra spelare för att inte spela innebandy.

Hur skulle du beskriva honom som spelare?

– Han är sjukt snabb, bra energi och bra skott. Han kommer jaga skiten ut alla backar, säger Jocke.

För er som gärna vill se Kims debut och passa på att stödja hjärtebarnsfonden BOKA DIN BILJETT HÄR