Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Söndag
28 Jan 1 match
Lördag
10 Feb 1 match
Onsdag
14 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Hemma
DIF
DIF
Borta
Visby
VIS

SERIEFINAL I STOCKHOLM!

27 februari 2021 17:42

Solen skiner och det vankas seriefinal! På söndagen åker IBK till Stockholm för match mot Djurgården.


Fyra omgångar återstår av Allsvenskan Norra - och Visby IBK har fyra chanser att på egen hand säkra Playoff-platsen. Givetvis skulle det smaka fågel med en trepoängare redan i söndagens seriefinal i Eriksdalshallen.

Om man liknar det vid tennis så känns det som vi har 40-0 och egen serve. Nu gäller det bara att hålla koncentrationen uppe och slå ett serveess. Och det kan vi göra nu mot Djurgården." konstaterar IBK:s klubbchef Joakim Bandholtz.

Då huvudtränare Christoffer Lindberg stannar hemma i Visby på grund av familjeskäl tar Bandholtz över befälet i båset för denna viktiga toppmatch. Och klubbchefen tycker att IBK har anledning att sikta ännu högre under avslutningen av grundserien än att "bara" säkra en Playoff-plats.

Jag tycker absolut att vi ska sikta på att vinna serien. Det skulle vara ruggigt läckert om vi lyckades, den bästa säsongen i klubbens historia i så fall. Sen är det klart att vi även ska försöka gå "all-in" på att gå upp i SSL igen. Det var inget krav eller målsättning som vi hade inför säsongen, men nu när chansen finns så skall vi göra allt"

Vad talar för att vi kan lyckas ta oss tillbaka till SSL redan nu?

Jag tycker att vi har visat att vi har spelarmaterialet och spetsen för att ha chansen. Nu har jag inte lika bra koll på Allsvenskan Södra denna säsong som tidigare, men jag har ändå sett ett gäng matcher och tror att vi med vår förstafemma kan ha den vassaste spetsen av alla allsvenska lag.

Med ny huvudtränare klar i Anton Olofsson, den giftiga förstafemman med förlängningar av kontrakten och två färska nyförvärv klara (Robin Markström och Jacob Almström) kan Joakim Bandholtz vara mycket tillfreds med hur 2021 startat. Hur året fortsätter återstår att se - men intressant fortsättning följer.

Matchen kan ni se här: