VIS

Förlust mot serieledarna!

28 februari 2021 22:01

IBK kammade noll i seriefinalen. Djurgården vann på sin hemmaplan med 7-3.

Inom loppet av en vecka har två stora 08-klubbar stoppat Visby IBK:s framfart i Allsvenskan Norra. Förra söndagen var det AIK - och denna söndag var det Djurgården som blev för svårt.

IBK tog visserligen ledningen redan efter 33 sekunder, men när allt var över i Eriksdalshallen hade hemmalaget tagit en välförtjänt trepoängare.

Vi gjorde en ganska bra förstaperiod, men tyvärr fick vi bara med oss 2-2 från den. Sedan var Djurgårn bättre än oss i andra perioden och vann den med 3-0. I tredje perioden chansade vi lite för att försöka komma tillbaka in i matchen, men Djurgårn gjorde det bra och säkrade segern." sammanfattade IBK:s klubbchef Joakim Bandholtz som hoppade in som huvudcoach för en match i Christoffer Lindbergs frånvaro.

I och med förlusten lär IBK inte kunna vinna serien. Djurgårdens försprång är nu sju poäng när tre omgångar återstår. Istället får IBK ställa in sig på att försöka säkra Playoff-platsen på onsdag kväll när Tullinge kommer till Gotland.

IBK:s målskyttar mot Djurgården var Albin Lundell, Wilmer Viinamäki och Oscar Magnusson.