Visby
VIS

Förlust mot Sundsvall

14 januari 2024 20:05

Det blev tyvärr ett bakslag för Visby IBK efter förra helgens stormatch. Sundsvall var ett strå vassare och vann till slut med 7-6 efter en spännande sistaperiod.

Visby inledde annars bäst och efter 16 minuter gav Wilmer Viinamäki bortalaget ledningen. Drygt en minut senare ökade Oscar Magnusson på ledningen till 2-0. Strax innan paus reducerade Sundsvall och det stod 1-2 till Visby efter första perioden.

Sundsvall började andra perioden starkt och gick till 3-2 innan Martin Roos kvitterade till 3-3. Roos som fått sparsamt med speltid tog vara på chansen och levererade även en assist under matchen. Resultatet såg ut att stå sig perioden ut men Sundsvall gjorde 4-3 i power play med bara några sekunder kvar.

Visby fick häng i tredje perioden då Hugo Lindberg satte 4-4 i power play. Glädjen varade inte särskilt länge eftersom Sundsvalls Melker Grönholm satte 5-4. Några lyckosamma minuter följde för Visbylaget då man gick ifrån till 6-5. Dock skulle Sundsvall återigen lyckas vända och inom 14 sekunder gjorde hemmalagets William Johansson både 6-6 och 7-6 vilket också blev slutresultatet.

Efter försluten var Visbys tränare Joakim Bandholtz besviken men kunde ändå hitta positiva saker att ta med sig från denna match:

– Martin Roos gjorde en fin insats sin första match för säsongen och vi skjuter drygt 35 skott på mål. Vi är det klart bästa laget när det spelas innebandy och har en fin struktur emellanåt, det är när jag och spelarna tappar fokus och låter både motståndare och domare påverka oss som vi ger Sundsvall chasen.

Visby får nu slicka såren och satsa på vinst nästa helg då man tar emot Tyresö Trollbäcken i Ica Maxi Arena.