Söndag
18 Dec 1 match
Lördag
07 Jan 1 match
Lördag
14 Jan 1 match
Lördag
21 Jan 1 match
Lördag
28 Jan 1 match
Lördag
11 Feb 1 match
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 1 match
Lördag
25 Feb 1 match
Lördag
04 Mar 1 match
Söndag
12 Mar 1 match
Lördag
18 Mar 1 match
Torsdag
23 Mar 1 match
Lördag
25 Mar 1 match
Hemma
Visby
VIS
Borta
Strängnäs
STR

Rasmus Ekström inför Hjärtebarnsmatchen

10 februari 2023 11:41

Det är inte bara sponsorer och partners till Visby IBK som är med och stöttar lördagens Hjärtebarnsmatch. Även spelarna i A-laget har kommit på ett sätt att ge pengar.


– Vi pratade i början av veckan om hur laget kan bidra och bestämde att vi skänker 20 kronor per gubbe per mål vi gör, berättar lagets målvakt Rasmus Ekström. Även ledarna Banda (Joakim Bandholtz) och Mörken (Stefan Mörk) är med även om dom inte vet om det än, skrattar Rasmus.

Hur många mål kommer ni göra?

– Jag hoppas på många såklart, en 8-10 i alla fall.

Och hur många kommer du att släppa in?

– Inte mer än 5 men det viktigaste är att ta tre poäng.

Redan nu är det fullbokat på sittplatsläktaren vilket innebär att det kommer blir rejält tryck i Ica Maxi Arena på lördagen. Hur är känslan inför matchen?

– Man längtar, det skall bli jättekul att spela inför så mycket publik. Bra av alla företag att bjuda på entrén och skänka pengar till Hjärtebarnsfonden, säger Rasmus

Vad säger du motståndet Strängnäs IBK?

– Det är ett bra lag. Dom kommer vara minst lika taggade som oss. Det blir en tuff match. Vi slåss om platserna där uppe. Det kommer bli jämnt.

Hjärtebarnsmatchen sammanfaller med att nyförvärvet Kim Ganevik gör sin debut i IBK-tröjan. Hur är det att få in en ny spelare i truppen mitt under säsong?

– Det känns jättebra, det var nog precis det vi behövde. Vi får in en spelare med rutin från spel på högre nivå. Han kommer ju spela med Albin Lundell och Anders Skoog så det blir en riktigt rivig femma, avslutar Rasmus.

Missa inte årets match i Ica Maxi Arena. Som sagt, ju fler mål Visby IBK gör desto mer pengar skänker spelarna.

BOKA DIN BILJETT HÄR