Strängnäs
STR

Hjärtebarnsmatchen

12 februari 2023 15:38

Hjärtebarnsmatchen var matchen som hade precis allt. De 1584 i publiken fick se en välregisserad, delvis grinig, tight och spännande kamp som slutade med hemmavinst med 7-6 mot Strängnäs IBK.

Första perioden inleddes med tillknäppt spel där ändå Visby IBK hade övertaget. Mål av Markus Jovic och Daniel Gabrielsson gjorde att det stod 2-0 efter 20 minuter. Fortsatt målfattigt i den andra perioden då det enda målet gjordes av bortalaget.

I den tredje perioden var det proppen ur, för båda lagen. En galen inledning med 4 mål på 54 sekunder ledde till 3-4 för Strängnäs. Visby gav aldrig upp och direkt efter att han varit utvisad kom Anders Skoog in och kvitterade till 4-4. Oscar Magnusson ökade på till 5-4 innan Strängnäs replikerade snabbt till 5-5. Mattias Andersson gav återigen hemmalaget ledningen genom ett snyggt mål. Även denna gång kom en snabb kvittering. Visby IBK skulle dock få det sista ordet genom Gustav Johansson som vispade in 7-6 med exakt en minut kvar av den tredje perioden.

Lagkaptenen Jesper Eliasson var glad och lättad efter matchen:

– Det var en härlig seger. Såna här segrar är dom bästa. Det var skönt att stänga ner dom, berättade Jesper direkt efter slutsignalen

Det var var mycket kamp och en del diskussioner och vassa ord mellan lagen:

– Det var het stämning mot slutet. Det var lugnt i första perioden men mot slutet rann känslorna över. Det var likadant när vi mötte dom på borta.

Att det var en välregisserad föreställning höll Jesper med om:

– Kommer det över 1500 personer får man antingen bjuda på många mål eller drama.