Söndag
17 Dec 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Söndag
28 Jan 1 match
Lördag
10 Feb 1 match
Onsdag
14 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Hemma
DIF
DIF
Borta
Visby
VIS

Serien har vänt! – Djurgården borta

17 december 2022 18:40

På söndag kl. 16.00 är det tekning i Eriksdalshallen. På bortaplan skall Visby IBK ta sig an Djurgårdens IF IBS och serien vänder efter 11 spelade matcher. Visby inledde säsongen i höstas mot just Djurgården. Då blev det en övertygande seger för Visby med 11-4 i Ica Maxi arena.


En som var högst delaktig till den vinsten var Eddie Nissen-Sandberg som då gjorde 2 mål. På 9 spelade seriematcher har han gjort 9 mål. Alltså ett mål per match i snitt. En klar förbättring av poängskörden jämfört med förra säsongen då Eddie gjorde 1 mål på 10 spelade seriematcher.

Vad är hemligheten bakom detta?

– Jag har fått vara hel i stort sett hela tiden. Banda (Joakim Bandholtz, huvudtränare) har gett mig en roll jag trivs med och då är det ganska enkelt, förklarar Eddie.

Efter att han representerade Danmark i VM i november har det varit en positiv utveckling.

– Efter VM är det som att det gått ännu bättre än innan. Självförtroendet man byggde upp där har jag tagit med mig, förklarar han.

Som sagt väntar Djurgården på söndag. Vad säger du om den matchen?

– Det blir nog tufft. Dom är inne i en bättre trend och har bytt tränare. Det blir tuffare den här gången. Dom har sett tighta ut och har fått ihop det bättre nu, analyserar Eddie.

Hur skall ni vinna?

– Bra försvarsspel och kontra bra. Ta vara på lägena. Det känns dock som att vi kommer få föra spelet men när vi väl får kontringar skall vi ta vara på dom.

Matchstart är alltså kl 16.00 då Visby möter Djurgården. Kikar man på tabellen kan man konstatera att Visby är serieledare medan Djurgården är näst sist.