VIS

IBK fortfarande obesegrade

25 september 2022 17:00

Smakstart För IBK - Andra raka segern mot tänkta toppkonkurrenten FBI Tullinge

Visby IBK har nu avverkat sin första bortamatch för säsongen i Allsvenskan Norra. Visby tog med sig två poäng hem efter vinst med 5-6 efter förlängning mot FBI Tullinge. Markus Jovic visade upp ett strålande målhumör redan från start i denna match. Efter bara 23 sekunder gav han Visby IBK ledningen med assist från Albin Lundell. Tullinge kvitterade efter 2.40 men som sagt hade Jovic siktet inställt på att göra mål. 13 minuter in i matchen gav han återigen bortalaget ledningen. Även denna gång med assist från samme Lundell. 1-2 stod sig perioden ut. Visby IBK och Markus Jovic fortsatte att ånga på i den andra perioden. Han satte 3-1 och fullbordade ett hattrick. Eddie Nissen-Sandberg ökade på IBKs ledning till 1-4 innan den sista periodpausen. Tredje perioden började med ett intensivt målrally. Inom loppet av 23 sekunder gjordes tre mål. Två kom från hemmalaget och Visby gjorde ett. Därefter lade Tullinge i en växel till och via två mål kvitterade man till 5-5. Detta resultat stod sig perioden ut och förlängning väntade. Där avgjorde Visbys Anders Skoog med sitt andra mål för dagen. Visby IBKs Markus Jovic ger sin syn på matchen:

– Det var en kul match, två lag som vill mycket. Bra spel. Blev kanske lite väl spännande. Vi släpper in dom lite. Vi borde ha stängt matchen tidigare.

Man kan ana en viss besvikelse: – Det känns som att vi tappar en poäng. Men två poäng är ganska bra.

Som sagt gjorde Markus tre mål:

– Jag fick en bra start med mål i första bytet, men det fanns bud på mer. Vi hade lite problem med effektiviteten, avslutar han.