Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Söndag
28 Jan 1 match
Lördag
10 Feb 1 match
Onsdag
14 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Hemma
Visby
VIS
Borta
Hagunda
HIF

En riktig smällkaramell.

5 januari 2021 10:05

Så kallar IBK-tränaren Christoffer Lindberg hemmamatchen mot Hagunda. Revanschläge?


Visby IBK är tillbaka med nya krafter redo för ett nytt innebandyår. Och på trettondagsaftonen (tisdag) väntar toppmöte i Allsvenskan Norra när Hagunda kommer på besök.

"Vi tränade under söndagen och killarna såg taggade ut. Det känns som om vi har fått tillbaka en del energi som vi kanske saknade lite före uppehållet. Vi ser fram emot Hagunda-matchen, det blir en riktig smällkaramell." säger Christoffer Lindberg.

Förhoppningsvis blir matchen i Ica Maxi Arena ingen smäll i ansiktet för hemmalaget. För säsongens hittills klart största förlust kom mot just Hagunda som vann med hela 9-2. Fast det var i premiären i september. Och riktigt så ojämnt som siffrorna antyder var det inte.

"Vi var med väldigt bra, och hade 1-1 tills det var några minuter kvar av andra perioden. Sen när vi hamnade i underläge i tredje perioden klev vi högt och blev hårt straffade." berättar Lindberg.

Tankar om Hagunda?

"Det är ett relativt komplett lag i den här serien, tycker jag. De har bra spelare på olika positioner och två killar, Fredrik Holtz och Jakob Drews som båda öst in poäng i SSL tidigare. De är favoriter i denna match med tanke på att de slog oss i höstas, och det känns lite skönt att vi kan vara underdogs"

Läget i IBK-truppen?

"Wilmer Viinamäki har rehabat bra under uppehållet och känner sig bra, det är mycket positivt. I övrigt kommer våra tre lån, Timmy Lindkvist, Adam Zetterström och Oscar Magnusson inte att spela mot Hagunda. Vi har en fortsatt dialog med dem. I stället kommer Emil Zetterberg kliva in och våra yngre killar få chansen att växa och utvecklas. Det ska bli kul att se."

Matchstart, Visby IBK-Hagunda IF, är 19.00.

MATCHEN SER DU PÅ INNEBANDY-TV