Salem
SAL

Visby IBK fick inte någon tidig julklapp

20 december 2020 19:00

Visby IBK fick inte någon tidig julklapp. Det blev förlust, 3-5, hemma mot Salem.

Det positiva först: IBK har gjort en stark höstsäsong och går till uppehåll som topplag i Allsvenskan Norra. Dessvärre med en lite bitter eftersmak. Andra raka förlusten hemma i Ica Maxi Arena kom efter en ganska medioker insats mot mittenlaget från södra Stockholm.

"Tyvärr, för andra matchen i rad kommer vi inte upp i nivå. Det är uddlöst framåt, och vi blir väldigt bolltittande i deras kontringar. Om vi tidigare under säsongen haft lite medstuds så har det varit tvärtom nu, men vi förtjänade inte poäng, varken mot AIK eller nu mot Salem, konstaterar IBK-tränaren Christoffer Lindberg.

Målmässigt var hemmalaget hela tiden med i matchen. Men det blev bara ett mål framåt per period, genom Markus Jovic, Wilmer Viinamäki respektive Daniel Gonzalez Palm. Vid underläge 3-4 och fem minuter kvar av tredje perioden intensifierades jakten på kvittering. Men istället tvingades IBK-målvakten Rasmus Ekström till en straffräddning innan Salem definitivt säkrade segern med mål i öppen kasse i slutet.

"Det såg relativt likadant ut över hela matchen. Cred till Salem som hade ett jättebra försvarsspel. För vår del kanske vi har fått lite hybris och tror att vi kan gå in och styra och ställa som vi vill i matcherna, säger Lindberg, som tror och hoppas att det två veckor långa matchuppehållet kommer lägligt.

"Känslan är att julledigheten kommer göra många gott. Vi kommer ta ledigt från gemensamma träningar, men alla har fått pass att köra på hemmaplan. Jag tror att vi kommer komma tillbaka med ny energi framöver. Vi måste ändå vara nöjda med höstsäsongen, sammanfattar Christoffer Lindberg.

Nästa match för IBK blir en högintressant sådan. Tisdag 5 januari kommer toppkonkurrenten Hagunda på ö-besök.