Söndag
17 Dec 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Söndag
28 Jan 1 match
Lördag
10 Feb 1 match
Onsdag
14 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Hemma
Älvsjö
ALV
Borta
Visby
VIS

Visby IBK säkrade spel i playoff

26 februari 2024 13:08

Det kanske inte kommer som någon stor överraskning men i och med söndagens seger över Älvsjö på bortaplan är nu Visby IBK klart för spel i playoff. Efter en tight match med ett hemmalag som spelade väl efter sina resurser kunde Visby till slut vinna med 4-1.


Det är inte ofta man ser Visby IBK gå mållösa från två perioder i rad. Detta hände dock i de första två perioderna. Inför sista perioden ledde bottenlaget Älvsjö med ett mål.

I den tredje lossnade dock målskyttet för gotlänningarna. Via två powerplay gick Visby till 2-1 genom mål av Ville Hirvisou och Markus Jovic. Oscar Magnusson ökade sedan på till 3-1 efter ett frislag i bra läge. Ytterligare en fast situation satte spiken i kistan. Det var backen Ludvig Stegius som på ett nästan nonchalant men kyligt vis satte en straff. Alltså 4-1.

Huvudtränaren i Visby IBK Joakim Bandholtz berömde motståndarna efter slutsignalen:

– Älvsjö krympte ytorna och var riktigt tajta. All kredd till dom!

Vad gjorde att ni ändå tog tre poäng?

– Jag tycker framförallt att vi kom tillbaka till basic .Vi var väldigt ödmjuka och jobbade hårt över hela plan och täckte skott.

Närmast väntar Järfälla Bele i Ica Maxi Arena. Bele har fått tillbaka måltjuven Sam Madani efter en sejour i SSL med AIK. På sex matcher har han gjort smått otroliga 18 mål. Tillsammans med skytteligaledaren Oscar Kristensen bildar han ett fruktat anfallspar som Visby måste hålla koll på.

Köp biljett till matchen