Söndag
17 Dec 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Söndag
28 Jan 1 match
Lördag
10 Feb 1 match
Onsdag
14 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Hemma
Visby
VIS
Borta
DIF
DIF

Visby IBK tog fjärde raka segern

15 februari 2024 14:42

Visby IBK vann onsdagens Hjärtebarnsmatch mot Djurgården med 8-4. Ett effektivt bortalag kunde hålla emot i två perioder men till slut blev lagmaskinen Visby IBK övermäktiga.


Visby fick en fin inledning av matchen när Albin Lundell gjorde 1-0 efter några minuter. Djurgården kom dock tillbaka och vände. Med ett lågt försvarsspel spelade man smart och utnyttjade sina lägen på ett effektivt sätt. I ett power play presenterade sig gästernas lagkapten och målskytt Sebastian Gafvelin och det var kvitterat. Den som kan sin IBK-historia vet att Sebastian gjorde några matcher för Visby IBK för många år sedan. Innan perioden tog slut skulle även Djurgårdens Max Ernstsson påpassligt fiska upp en tveksam passning från hemmalaget och sätta 1-2.

I andra perioded visade Visby IBKs äldre garde vägen. Mål av Markus Jovic, Ville Hirvisuo och Kim Ganevik ledde till 4-2 inför sista perioden.

Djurgården fick häng i tredje perioden genom ännu ett mål av ovan nämnde Sebastian Gafvelin. Matchen hölls vid liv och det fanns en viss spänning tills att Visby tog tag i det. Tre raka mål av hemmalaget och matchen kändes avgjord. Drabbningen slutade till sist alltså 8-4.

Lagkaptenen i Visby IBK berättade om sin upplevelse av matchen:

– Det kändes bra. Det var en ganska rolig match. Jag missade förra matchen mot Djurgården så jag hade inte riktigt koll på dom. Jag tycker dom gör en bra match men vi vinner på att vi har tre bra femmor som bara rullar på. Det känns som att vi hade kunnat spela en period till.

Hur var känslan på planen?

– Det var hårt spel från båda lagen men det var en bra nivå på domarna.

Tre poäng i all ära men den största vinnaren för dagen var ändå Hjärtebarnsfonden. Via sponsorer, publik (1237 personer) och andra insatser hade marknadschefen i Visby IBK, Hasse Pedersén, glädjen att kunna räcka över en check på 121.605 kronor till fonden.

Närmast väntar två bortamatcher. Den första redan nu på lördag då laget åker till Dalarna för att ta sig an IBF Falun Utveckling.