Lördag
07 Jan 1 match
Lördag
14 Jan 1 match
Lördag
21 Jan 1 match
Lördag
28 Jan 1 match
Lördag
11 Feb 1 match
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 1 match
Lördag
25 Feb 1 match
Lördag
04 Mar 1 match
Söndag
12 Mar 1 match
Lördag
18 Mar 1 match
Torsdag
23 Mar 1 match
Lördag
25 Mar 1 match
Lördag
23 Sep 1 match
Lördag
30 Sep 1 match
Söndag
08 Okt 1 match
Lördag
14 Okt 1 match
Lördag
21 Okt 1 match
Söndag
29 Okt 1 match
Lördag
04 Nov 1 match
Söndag
19 Nov 1 match
Lördag
25 Nov 1 match
Söndag
03 Dec 1 match
Söndag
17 Dec 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Söndag
28 Jan 1 match
Hemma
Visby
VIS
Borta
Karlstad
KAR

Jovic: Jag är klar med Allsvenskan

31 mars 2023 17:45

På tre kvalmatcher har Markus Jovic gjort tio poäng och leder kvalspelets skytteliga. Fem mål och lika många assists har det blivit från hans klubba. Det det verkar sannerligen som att målformen infunnit sig i precis rätt tid. När Kim Ganvik anslöt till Visby gick Jovic från första- till andrafemman.


Hur var det att byta femma?

– Det var väl annorlunda. Dels så blev det en ny omgivning och dels en ny roll för mig. Inte lika mycket boll utan ta mer avslut. Men det trivs jag med. Det tar några matcher och träningar innan man spelar ihop sig så det kändes lite ovisst inför kvalet hur vi stod i femman. Men nu har vi visat att vi har det inom oss. Att vi kan spela bra mot bra motstånd. Jag tänker inte så mycket på det men det är klart att det gått bra de senaste matcherna. Man vill göra allt för att vinna matcherna och hjälpa laget. Det har varit lite medstuds, säger Markus.

Trots att Jovic stått för både viktiga mål och assists hyllar han kollektivet efter avancemanget från play off 1:

– Det var en laginsats. Riktigt bra försvarsspel. Vi spelade smart och noggrant. Vi bjöd inte på mycket. Det var verkligen en lagseger.

På lördag är det alltså dags för första kvalmatchen i paly off 2 mot Karlstad. Vad gör du på en matchdag?

– Jag försöker mest ta det lugnt. Försöka få så mycket sömn som möjlig inför matchdag. Äta bra och få i sig mycket vätska. Få i sig lite mat cirka tre timmar innan match. Är det okej väder så kanske man går en promenad för att mjuka upp kroppen.

Även det mentala spelar en viktig roll:

– Man tänker mycket när det är så här viktiga matcher och får upp bilder i huvudet på hur matchen ska bli, säger Markus.

Vad vet du om Karlstad IBF?

– Man har väl koll på några spelare där. Har sett lite videos på dom nu. Det verkar vara ett lag som gillar att springa mycket och kör fysiskt spel. Inga krusiduller. Rakt på kassen.

Markus Jovic har inte signat något avtal inför nästa säsong:

– Det är fullt fokus på kvalet just nu. Man vill ta Visby tillbaka till SSL. Jag är inte så sugen på Allsvenskan. Man är rätt klar med det.

Till sist, hur är känslan inför lördagens match?

– Det är laddat, det skall bli kul med match. Det var väldigt intensivt förra veckan men nu har man landat lite och laddat batterierna. Sätter vi vårt spel så kommer vi ta dom, avslutar en spelsugen Markus Jovic.