Visby
VIS

Visby IBK väljer Bele/Barkarby

12 mars 2023 18:07

Visby IBK slutade till sist som serieledare i Allsvenskan Norra efter en stabil insats mot Hudik/Björkberg IBK. Hela 17-6 till Visby blev resultatet.

Inför den avgörande omgången hade Visby inte det hela i egna händer utan var tvungna att få hjälp av Bele Barkarby som mötte tidigare serieledaren Nykvarn på hemmaplan. Bele gjorde vad dom skulle och besegrade Nykvarn med 9-4.

Visby IBK satte tonen direkt i matchen genom mål av Kim Ganevik efter 37 sekunder. 4-2 till Visby stod det efter första perioden. Andra perioden inleddes med ett äkta hattrick av Visbys Daniel Gabrielsson inom loppet av 3 minuter och 15 sekunder. Det rann iväg i målprotokollet och inför sista perioden stod det hela 12-2 till Visby. Såklart var matchen avgjord och trots att Hudik försökte putsa till siffrorna i tredje perioden ångade Visby på. Bl.a. noterades även Markus Jovic för ett hattrick.

I och med seriesegern får Visby hemmaplansfördel i kvalet till SSL där Visby valt Bele Barkarby som motståndare. Joakim Bandholtz, tränare i Visby IBK, förklarar varför det blev Bele och inte Strängnäs:

– Vi hade gjort klart innan matchen att om vi fick välja skulle det bli Bele. Vi tror att vi har större chans att vinna mot dom

I serien har det blivit två uddamålsvinster för Visby mot Bele i tighta matcher. Motståndarlaget har ett farligt vapen i form av storstjärnan Sam Madani som vann skytteligan i Allsvenskan Norra. Hur ska ni stoppa honom?

– Vi kommer inte göra så mycket annorlunda än vi gjort tidigare mot dom. Vi har ganska bra koll på dom känns det som.