Söndag
18 Dec 1 match
Lördag
07 Jan 1 match
Lördag
14 Jan 1 match
Lördag
21 Jan 1 match
Lördag
28 Jan 1 match
Lördag
11 Feb 1 match
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 1 match
Lördag
25 Feb 1 match
Lördag
04 Mar 1 match
Söndag
12 Mar 1 match
Lördag
18 Mar 1 match
Torsdag
23 Mar 1 match
Lördag
25 Mar 1 match
Hemma
Hudik
HUD
Borta
Visby
VIS

Visby IBK väljer Bele/Barkarby

12 mars 2023 18:07

Visby IBK slutade till sist som serieledare i Allsvenskan Norra efter en stabil insats mot Hudik/Björkberg IBK. Hela 17-6 till Visby blev resultatet.


Inför den avgörande omgången hade Visby inte det hela i egna händer utan var tvungna att få hjälp av Bele Barkarby som mötte tidigare serieledaren Nykvarn på hemmaplan. Bele gjorde vad dom skulle och besegrade Nykvarn med 9-4.

Visby IBK satte tonen direkt i matchen genom mål av Kim Ganevik efter 37 sekunder. 4-2 till Visby stod det efter första perioden. Andra perioden inleddes med ett äkta hattrick av Visbys Daniel Gabrielsson inom loppet av 3 minuter och 15 sekunder. Det rann iväg i målprotokollet och inför sista perioden stod det hela 12-2 till Visby. Såklart var matchen avgjord och trots att Hudik försökte putsa till siffrorna i tredje perioden ångade Visby på. Bl.a. noterades även Markus Jovic för ett hattrick.

I och med seriesegern får Visby hemmaplansfördel i kvalet till SSL där Visby valt Bele Barkarby som motståndare. Joakim Bandholtz, tränare i Visby IBK, förklarar varför det blev Bele och inte Strängnäs:

– Vi hade gjort klart innan matchen att om vi fick välja skulle det bli Bele. Vi tror att vi har större chans att vinna mot dom

I serien har det blivit två uddamålsvinster för Visby mot Bele i tighta matcher. Motståndarlaget har ett farligt vapen i form av storstjärnan Sam Madani som vann skytteligan i Allsvenskan Norra. Hur ska ni stoppa honom?

– Vi kommer inte göra så mycket annorlunda än vi gjort tidigare mot dom. Vi har ganska bra koll på dom känns det som.

Hur laddar ni för play-offspelet?

– Vi har en plan på en bra träningsvecka. Vi ska ta hand om kropparna och slipa detaljer. Se till att må bra, berättar Joakim

Det märks att det här är något han och laget sett fram emot:

– Det är nu det roliga börjar, avslutar Bandholtz