Söndag
18 Dec 1 match
Lördag
07 Jan 1 match
Lördag
14 Jan 1 match
Lördag
21 Jan 1 match
Lördag
28 Jan 1 match
Lördag
11 Feb 1 match
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 1 match
Lördag
25 Feb 1 match
Lördag
04 Mar 1 match
Söndag
12 Mar 1 match
Lördag
18 Mar 1 match
Torsdag
23 Mar 1 match
Lördag
25 Mar 1 match
Hemma
Visby
VIS
Borta
Salem
SAL

Ny seger på hemmaplan

22 januari 2023 11:05

Visby IBK studsade tillbaka direkt efter förra veckans förlust mot Nykvarn. I Ica Maxi Arena stod Salems IF för motståndet och det blev till slut en säker vinst med 11-5 för Visby. Salem var det enda lag som vann mot Visby IBK under hösten då dom gick segrande ur en förlängning. I dagens match visade hemmalaget att revanschlustan var stor och siffrorna talar sitt tydliga språk.


I Visby IBK blev Jacob Almström, Gustav Johansson och Eddie Nissen-Sandberg tvåmålsskyttar varav den sistnämnde gjorde båda sina kassar på straffslag. Allra hetast i målprotokollet för kvällen var dock Markus Jovic som mäktade med tre baljor och med detta parkerar han sig på en 6:e plats i skytteligan i Allsvenskan Norra. Det är en lättad Markus som kommenterar matchen efter slutsignalen:

– Det var skönt att vinna. Det är ett tufft lag och vi brukar ha svårt mot dom. Det var förväntat att dom skulle köra sitt man-man.spel. Men vi gör det bra. Vi får en bra start och leder nästa hela tiden och dom får jaga. Det brukar vara tight mot dom. Det brukar vara jämnare än vad det var idag, konstaterar han.

Salem var som sagt det enda lag som besegrade IBK under hösten. Vad gjorde ni annorlunda idag jämfört med höstens match

– Dels har vi gjort läxan med deras man-man-spel och sen var deras förstakeeper inte med idag. Jag tycker det märks skillnad, analyserar Markus.

Tre mål från din klubba. Hur kändes det?

– Vi har bra powerplay där jag får göra mina första två mål. Det är alltid skönt att kunna hjälpa laget till vinst, avslutar Visby IBKs målkung.