Söndag
03 Dec 1 match
Söndag
17 Dec 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Söndag
28 Jan 1 match
Lördag
10 Feb 1 match
Onsdag
14 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Idag 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Hemma
Järfälla Bele
JB
Borta
Visby
VIS

Ännu en seger mot Bele

29 januari 2023 21:19

Visby IBK gick segrande ur toppstriden mot Bele Barkarby IF IBF med 7-6. Det gör att Visby går upp på samma poäng som Bele och delar serieledningen.


En av de tongivande spelaren i Visby var Wilmer Wiinamäki som under matchen gjorde poäng nummer 700 i IBK-tröjan: Jag visste att jag vara nära 700 poäng men inte det var exakt. Det var Jovic som sa det när vi kom in i bussen, säger Wilmer. Hur var matchen?

– Den var bra. Mycket kamp och känslor som det inte varit under så många matcher denna säsong. Två jämna lag där både ville vinna. Vi sliter går in med kropp och vinner mycket boll. Vi visar moral och vänder underläge, kommenterar han.

Hur var Bele att möta?

– Dom har några skickliga spelare. Dom ligger lågt i försvaret så vi fick ha mycket boll. Det är svårspelat mot uppställda försvar. Det gäller att ta vara på de kontringar man får. Där finns det mer att hämta men som helhet är det en stark seger.

I Bele hittar man Sam Madani och Oscar Kristensen som ligger etta och tvåa i skytteligan. De lämnade planen med varsitt gjort mål även denna match. En annat bekant ansikte i Bele är den temperamentsfulle f.d. Visbyspelaren Max Guräng.

– Han är rolig att möta men jag fick inte så många situationer mot honom. Han går in hårt på kropp och det är kul att reta honom lite. Han tar en halvöndig 2:a (utvisning) som vi gör 4-4 på, skrattar Wilmer.

Nästa helg har Visby IBK matchledigt. Det innebär lugnare träning och lite annat fokus:

– Några, bla jag, kommer köra rehab under veckan för att få bort skadebekymmer, säger Wilmer.

Nästa match är den 11:e februari då Visby IBK tar emot Strängnäs hemma i Ica Maxi Arena. Detta är även Hjärtebarnsmatchen där allt överskott går till Hjärtebarnsfonden.