Söndag
03 Dec 1 match
Söndag
17 Dec 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Söndag
28 Jan 1 match
Lördag
10 Feb 1 match
Onsdag
14 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Idag 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Hemma
Visby
VIS
Borta
Sirius
SIR

Visby IBK tog en säker seger mot IK Sirius IBK på hemmaplan

26 november 2022 21:16

Det var egentligen aldrig något snack om vem om skulle ta hem segern och siffrorna stannade vid 7-2. Detta innebär att Visby behåller serieledningen i Allsvenskan Norra.


Hemmalaget tog kommandot tidigt i matchen genom Eddie Nissen-Sandberg som nätade redan efter en och en halv minut. Anders Lindqvist och Anders Skoog ökade på till 3-0och Visby slappnade av lite. Det tog Sirius vara på genom förre IBK-spelaren Kasper Broby som reducerade och innan första perioden var slut hade bortalaget återigen hittat målet. 3-2 och det blev lite nerv i matchen. Något mer mål för Sirus skulle det dock inte bli och Visby visade varför man är serieledare. Tre rutinerade målskyttar i form av Wilmer Viinamäki, Markus Jovic och Mattias Andersson visade vägen. Dessutom gjorde Sirius ett självmål som fastställde slutresultatet. Rasmus Ekström i Visby-målet blev utsedd till matchens lirare. Direkt efter slutsignalen var han nöjd:

– Det är en skön känsla. Vi tar tre poäng på hemmaplan och behåller serieledningen.

Han håller med om att laget blev en aning självsäkra i första perioden.

– Det gick lite för lätt vid 3-0. Jag fick mycket att göra sista tio minuterna i första perioden. Vi fick en välbehövlig utskällning i första pausen, berättar han.

Förutom några riktigt svettiga räddningar stod Rasmus även för en andraassist. Hans långa utkast har blivit ett riktigt farligt anfallsvapen. Hittills har han blivit noterad för tre assists.

– Jag ligger före några av gubbarna i laget i poängligan, skrattar Rasmus.

Närmast väntar RIG Umeå IBF på bortaplan den 4 dec.