Söndag
03 Dec 1 match
Söndag
17 Dec 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Söndag
28 Jan 1 match
Lördag
10 Feb 1 match
Onsdag
14 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Idag 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Hemma
Strängnäs
STR
Borta
Visby
VIS

Visby IBK besegrade Strängnäs på bortaplan

23 oktober 2022 12:06

Strängnäs på bortaplan, en på pappret mycket tuff uppgift för Visby IBK att ta sig an. Visby gjorde en gedigen insats och tog med alla tre poäng hem till ön genom vinst med 8-5


Visby IBK fick en smakstart på matchen. Innan det gått 10 minuter hade Visby redan tagit ledningen med 3-0. Visby ökade även på till 4-0innan Strängnäs vaknade till liv och gjorde 2 snabba mål. Alltså 4-2 till Visby IBK efter 20 spelade minuter. I andra perioden började bortalaget återigen på bästa sätt. Två mål tidigt i perioden och Visby ryckte till 6-2. Strängnäs kom tillbaka i matchen och i början av tredje perioden hade hemmalaget närmat sig Visby resultatmässigt. 6-5 till Visby och återigen nerv i matchen. Då tog sig Visby sig samman och visade var skåpet ska stå. Först ett mål genom Markus Jovic och sedan fastställde lagkapten Jesper Eliasson slutresultatet till 8-5 i tom kasse.

Visby IBKs Christoffer Ström som stod för två mål var nöjd med matchen:

– Kul att det lossnade lite. Det är enkelt att spela med Wilmer (Wiinamäki) och Gurra (Gustav Johansson). Det är bara att hålla nere klubban i backen så får man det serverat. Jag hade bud på fler mål men är ändå nöjd.

Hur var matchen?

– Det var högt tempo. Lite Hawaii men jäkligt rolig match. Matchen var lite som vi hade tänkt oss innan, berättar Christoffer.

Strängnäs var serieledare innan matchen. Ett förmodat topplag:

– Dom är bra och har bra patriotiska supportrar. Dom kommer vara med där uppe och dom har några skickliga spelare men vi var värda att vinna och gör en jäkligt bra match.

Vad ger detta inför framtiden?

– Det här var perfekt. Det känns jävligt bra i laget. Vi är bra nu och har något på gång. Vi har en bra känsla i laget, summerar Christoffer Ström.

Visby IBK knappade i och med segern in på topplagen i tabellen. Med en match mindre spelad ligger man för närvarande på fjärde plats.

Nästa hemmamatch den 26/10 kl 19:00 hemma mot Älvsjö Här bokar du biljetter