Nykvarn
NYK

IBK fortsatt obesegrade efter stor underhållning i Ica Maxi arena

2 oktober 2022 08:58

Visby IBK tog på lördagkvällen emot Nykvarns IBF Ungdom. En på förhand tippad toppmatch som inte gjorde någon besviken. Inför de 863 i publiken drog Visby till slut det längsta strået och vann med 8-5.

Det var Visby som inledde bäst och Daniel Gabrielsson satte igång målskyttet 5 minuter in i första perioden. Markus Jovic ökade på med både 2-0 och 3-0. 2-0 kom efter assist från målvakten Rasmus Ekström. Jovics andra mål gjordes i powerplay. Nykvarn kvitterade sedan till 3-1 innan Visby återigen gjorde ett mål i powerplay genom Wilmer Wiinamäki. Första perioden alltså till Visby med 4-1.

I andra perioden var spelet mer tillknäppt. Målchanser fanns men skärpan var inte lika vass som i första perioden. Dessutom storspelade Rasmus Ekström i hemmamålet och räddade några givna mål. Efter 08.21 fick Visby ett friläge som Anders Skoog förvaltade på bästa sätt. 5-1 till Visby inför sista perioden. Där kom Nykvarn ut med ny energi. Inom loppet av 5 minuter gjorde bortalaget 3 mål och 5-4 var ett faktum. Visby tog då en välbehövlig time out och lugnade ner sig. Något som gav effekt då Nykvarns målmaskin kom av sig och Visby istället gjorde 6-4. Bortalaget gav dock inte upp och reducerade till 6-5 efter 15.51. Dock kom en snabb replik från hemmalagets Mattias Andersson och 7-5 var ett faktum. I tom målbur fastställde sedan Albin Lundell slutresultatet till 8-5. Visby IBKs lagkapten Jesper Eliasson var såklart glad efter matchen:

• Det känns fantastiskt. Dom är superbra men blir lite frustrerade när det inte går deras väg. Vi är också bra och visar att vi kan. Det skall mycket till för att ta oss i Ica Maxi Arena inför vår hemmapublik.

Visby IBK glider i och med denna vinst upp på en andraplats i tabellen. Laget är obesegrat efter 3 matcher och har fått en riktigt bra start på Allsvenskan Norra. Nästa match är borta mot Salem den 8 oktober.