DIF
DIF

Vinst hemma i premiären

20 september 2022 10:00

Visby IBK övertygade hemma i den allsvenska premiären mot nyligen SSL degraderade Djurgården. Efter att bortalaget tagit ledningen med 0-1 nio minuter in i första perioden så var det total dominans av hemmalaget

Resultatmässigt var det jämt i fösta perioden men det var Visby IBK som radade upp chanser och Djurgårdens målvakt hade det svettigt medan ribbskotten och stolpskotten avlöste varandra

Marcus Jovic kvitterade drygt 13 minuter in i första och det var delad poäng efter en period

I andra perioden tog hemmalaget över mer och mer och efter fyra hemmamål så hade Visby IBK en stabil 5-1 ledning efter mål av Gustav Johansson, Jesper Eliasson, Markus Jovic och Eddie Nissen-Sandberg

Tredje perioden rivstartades av hemmalaget och Jovic gör 6-1 redan efter 42 sekunder.

Djurgården orkar inte hålla emot Visby IBK i tredje perioden men får ett par tröstmål i slutet av matchen när hemmalaget är något ofokuserat Målskyttar i tredje: Markus Jovic, Mattias Andersson, Eddie Nissen-Sandberg, Wilmer Viinamäki, Daniel Gabrielsson och Jacob Almström

Jovic blir utsedd till matchens lirare i hemmalaget och premiären är avklarad inför nästan 700 personer i ICA MAXI Arena

Nu väntar Tullinge på bortaplan kommande helg och sedan tar vi emot storfavoriterna Nykvarn hemma den 1 oktober.