Lördag
20 Nov 1 match
Lördag
27 Nov 1 match
Lördag
18 Dec 1 match
Torsdag
06 Jan 1 match
Söndag
09 Jan 1 match
Lördag
15 Jan 1 match
Söndag
30 Jan 1 match
Söndag
06 Feb 1 match
Lördag
12 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Lördag
26 Feb 1 match
Tisdag
01 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Söndag
13 Mar 1 match
Hemma
Nykvarn
NYK
Borta
Visby
VIS

Tung förlust mot Nykvarn

26 februari 2022 19:05

Gör man endast ett mål i en innebandymatch som varar 60 minuter brukar man sällan vinna. Detta gällde även i dagens bortaförlust för Visby IBK mot Nykvarn IBF Ungdom.


De suveräna serieledarna var snäppet vassare och matchen slutade 5-1 till hemmalaget. Periodsiffrorna var 2-0, 1-1, 2-0. En sammanbiten Emil Zetterberg, tränare i Visby IBK, kommenterar läget direkt efter matchen:

– Det känns tungt.

Hur var matchen?

– Nykvarn är ett sjukt bra lag. Dom rullar mycket och vi får försvara oss. Dom två första perioderna skapar vi inte så mycket men jag tycker vi tar över i tredje perioden. Deras målvakt gör ett par riktigt bra räddningar, men det gör Rasmus (Ekström i Visbymålet) också, säger Emil och fortsätter: – Vi jobbar och sliter hårt och gör mycket av det vi har pratat om, men dom vill också vinna och var lite för bra, förklarar han.

Visby IBKs dröm om att nå topp-4 och att få kvalspela till SSL verkar stanna vid just en dröm efter dagens förlust. Det är dock inget som hindrar laget från att gå för fullt även de sista 3 matcherna i serien:

– Vår inställning är att vi ska vinna de matcher som är kvar vare sig vi har chans på topp-4 eller inte. Vi ska visa publiken att vi kan spela fin innebandy, avslutar Emil.

Nästa match spelas redan på tisdag hemma i Ica Maxi Arena. Då tar Visby IBK emot Bele/Barkarby IF IBF. Första tekning kl. 18.30.