Salem
SAL

Lagseger mot Salem

6 februari 2022 16:27

Det bjöds på en riktigt tight och välspelad match där Visby IBK till slut drog det längsta strået och vann med 5-4 mot Salems IF

Efter en trevande inledning där lagen kände på varann kunde Hugo Lindberg ge hemmalaget ledningen efter drygt 8 minuter. Repliken från bortalaget kom efter några minuter och Salem hann även ta ledningen med 2-1 innan första periodpausen. Andra perioden fortsatte med jämnt och tillknäppt spel. Perioden slutade 2-1 till Visby, detta efter bl.a. en delikatess av Mattias Andersson. En projektil som borrade sig in i krysset.

I tredje perioden ökade Salem sin press. Dock spelade hemmalaget disciplinerat och gav inte bort något gratis. Visby redde ut ett boxplay i slutet av matchen och strax därefter gjorde Mattias Andersson avgörande 5-4. Ett frenetiskt kämpande Visby höll undan och tog en mycket värdefull seger. Mycket tack vare Rasmus Ekström i Visbymålet som bidrog med några riktigt svettiga räddningar i slutskedet av matchen. Mattias Andersson blev vald till matchens lirare:

– Det var otroligt skönt att vinna. Sambons brorsa spelar i Salem så det var extra viktigt. Vi håller oss till vår game plan och faller inte in i deras fälla, kommenterar han.