Söndag
03 Dec 1 match
Söndag
17 Dec 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Söndag
28 Jan 1 match
Lördag
10 Feb 1 match
Onsdag
14 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Idag 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Hemma
Gävle
GIK
Borta
Visby
VIS

Gävle väntar på bortaplan

29 januari 2022 19:00

Efter en extra veckas ofrivillig paus p.g.a. covid-19 i laget är det äntligen dags för match. I söndagens bortamatch står Gävle GIK för motståndet. Ett lag som i dagsläget ligger på femte plats i tabellen med fyra poäng mer än Visby IBK som innehar sjätteplatsen. Som så många andra matcher denna säsong är det mycket som står på spel.


Visby IBK åkte redan på lördagen upp till fastlandet för att undvika att bli strandsatta på Gotland då söndagens färjor är inställda p.g.a. hårt väder. En som väl känner tillmotståndet är backen Hugo Lindberg. Han spelade senast förra säsongen i Gävle där han totalt tillbringade tre år:

– Dom har ett starkt kollektiv, bra försvarsspel och har en av seriens bästa målvakter. Sen har dom spetsat till laget med Billy Nilson, säger Hugo.

Billy Nillson ligger för närvarande tvåa i skytteligan i Allsvenskan Norra. En spelare att ha koll på med andra ord. Det förra mötet mellan lagen slutade med Gävleseger i Ica Maxi Arena. Revanschlustan är stor i Visby IBK.

– Dom har gjort det bra i år och vann välförtjänt mot oss sist. Då kontrade dom sönder oss. Nu ska vi nog falla av lite och låta dom styra spelet. Vi vet också att vi i princip måste vinna varje match som är kvar för att nå vårt mål, berättar Hugo.