Visby
VIS

Seger borta mot Gävle

30 januari 2022 20:08

Visby IBK tog en riktigt skön bortaseger mot Gävle GIK under söndagen. Slutresultatet skrevs till hela 8-14 till Visbys favör.

Visby IBK tog tag i taktpinnen direkt och gjorde första målet redan efter 01.47 då Christoffer Ström var sist på bollen. Visby trummade på och efter 07.35 i första perioden stod det hela 0-4 till bortalaget. Varsitt mål från Visby och Gävle innan paus innebar en ledning med 1-5 efter första för Visby IBK.

Andra perioden började som den första, d.v.s. att Visby gjorde ett tidigt mål genom Christoffer Ström. Sedan vaknade hemmalagets spetsspelare Billy Nilson till och stod för två assists och ett mål. Inför sista pausvilan stod det 4-8 på resultattavlan till Visbys fördel.

Samme Billy Nilsson fortsatte på den inslagna vägen i tredje perioden med två mål till från hans klubba. Dock var detta Visbys match och på ett kontrollerat sätt kunde bortalaget till slut ta hem kampen med 8-14. Tremålsskytten Anders Skoog summerar matchen:

– Mycket mål och svängig match. De var kontringar på kontringar, berättar Anders.

Anders som varit småskadad till och från fick det äntligen att lossna med tre gjorda mål:

– Skönt att få göra mål igen och skönt att jag kunde bidra till vinsten.

Vad tar ni med er från denna match framöver?

– Vi ska ta med oss energin och slitet vi gör över hela banan. Vi äter upp dom med vår energi. Dom kommer aldrig ikapp oss och vi håller huvudet kallt.

Tre riktigt välbehövliga poäng in på kontot och Visby närmar sig topp fyra i tabellen. Närmast väntar Salem 6 februari i Ica Maxi Arena.