Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Söndag
28 Jan 1 match
Lördag
10 Feb 1 match
Onsdag
14 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Hemma
AIK
AIK
Borta
Visby
VIS

Visby IBK studsade tillbaka och vann i sudden

15 januari 2022 19:13

Efter mål av Albin Lundell i sudden death vann Visby IBK till slut lördagens match mot AIK IBF med 6-7 på bortaplan. Visby IBK studsade alltså tillbaka direkt efter förra helgens förlust mot Täby och är förhoppningsvis tillbaka i vinnarspåret.


Efter halva matchen hade Visby 3-0 men AIK kämpade sig tillbaka till 3-3. Därefter turades lagen om att ta ledningen. Med drygt fyra minuter kvar av ordinarie speltid kvitterade Visbys Albin Lundell till 6-6, ett resultat som stod sig perioden ut. 4.24 in i sudden avgjorde alltså samme Lundell till Visby IBKs favör. En annan spelare som bidrog starkt till Visbys seger var backen Hugo Lindberg. I vanliga fall inte känd som en målskytt men som i denna match gjorde två mål:

– Nej, det hör inte till vanligheterna. Jag gillar matcher med mycket känslor. Jag var mest arg och gjorde målen på ren vilja, skrattar han efter matchen.

Han beskriver matchen som svängig, intensiv och fartfylld:

– AIK drog upp tempot och det händer grejer konstant. Dom bjuder upp till fartfylld innebandy och det är då vi funkar som bäst. Vi följer vår game plan i 40 minuter men i tredje perioden blir det High Chaparall med chanser åt båda hållen, forsätter Hugo

Vad tar ni med er från denna match?

– Lagmoralen framför allt. Den syntes både på och utanför plan och vi gör det för varandra, avslutar han.

Nästa match är den 23 januari då Visby IBK tar emot Bele Barkarby IF IBF hemma i Ica Maxi Arena.