Sätra
SAT

Storseger för Visby IBK mot IK Sätra

6 januari 2022 20:26

En gedigen kollektiv insats banade väg för en utklassning som till slut landade på hela 12-3.

Visby hade ett massivt bollinnehav i den första perioden och trots att Sätra inledde målskyttet var det egentligen aldrig något snack om vem som skulle vinna denna match. Repliken från Visby efter Sätras ledningsmål kom redan efter 17 sekunder då John Pettersson påpassligt gjorde sitt första mål i Allsvenskan. Resten av perioden dominerades av hemmalaget och slutade 3-1 efter läcker soloprestation av Mattias Andersson och ett långskott av Martin Roos. Andra perioden var jämnare rent spelmässigt men slutade även den 3-1 till Visby IBK. I sista perioden lossnade det rejält. Bl.a. bjöds publiken på en riktig delikatess med klapp-klappspel som avslutades med ett snyggt mål av Melker Jakobsson.

Tränaren Anton Olofsson var märkbart nöjd efter matchen:

– Det känns skönt. Starkt att vi drar ifrån i sista perioden och dödar matchen.

Visby gjorde alltså tolv mål och dessa fördelades på nio olika målskyttar. Något som såklart glädjer en tränare:

– Jätteroligt. Idag var det många som var med och bidrog. Vi har bättre bredd än Sätra och är klart tyngre. Det kändes kontrollerat, förklara Anton.

Närmast väntar Täby FC på bortaplan på söndag. Tre poäng är vad som gäller i den matchen för att haka på i jakten på en kvalplacering. Kan Visby IBK fortsätta på samma sätt som i denna match ser det ljust ut.