Visby
VIS

Storseger i årets sista match

18 december 2021 18:27

Visby IBK avslutade 2021 på bästa möjliga sätt. Bortamatchen mot FBI Tullinge blev en målrik historia där slutresultatet till slut skrevs 2-13 till Visbys fördel

En som i allra högsta grad bidrog till segern var Markus Jovic. Han noterades för 3 mål och 2 målgivande passningar.

– Vi fick bra utdelning direkt i matchen och Rasmus var bra i mål, berättar Jovic.

Ett effektivt Visby gick till den första pausvilan med hela 5-0 på resultattavlan där Markus gjorde två av målen. Han forsätter kommentera matchen:

– Det fanns ytor att slå sköna passningar på och vi var sylvassa i våra kontringar. Vi var stabila bakåt och helt enkelt bättre än dom.

Andra perioden slutade 5-2 till Visby och den något avslagna sista perioden vanns med 3-0. Totalt alltså hela 2-13 till Visby.

Detta var som sagt var sista matchen för i år. När Markus Jovic lite snabbt summerar hösten nämner han insatsen i Svenska Cupen som en succé. Däremot är han inte alls lika nöjd med hur seriespelet började. Nu verkar det dock ha vänt och Visby IBK är just nu inne i en riktigt bra trend, något som Markus gärna vill ta fasta på.

– Vi ska försöka rida på den här vågen. Vi har något bra på gång.

Visby IBK går till julledighet med i sjundeplats i Allsvenskan Norra. Första matchen 2022 går av stapelnden 6 januari då Visby tar emot IK Sätra hemma i Ica Maxi Arena.

Matchfakta: FBI Tullinge-VIsby IBK 2-13 (0-5) (2-5) (0 - 3)

Skottstatistik 24-29 (10-9) (11-7) ( 3-13)

Period 1 05:41 0-1 Lundell (Jovic) 06:14 0-2 Andersson (Lindberg) 07:23 0-3 Jovic (Magnusson) 15:03 0-4 Markström (Ström) 18:25 0-5 Jovic (Viinamäki)

Period 2 03:16 0-6 Jovic (Viinamäki) 05:19 1-6 Johansson (Forsgren) 06:45 U2 borta Schüler 09:42 1-7 Skoog (Magnusson) 11:49 1-8 Johansson (Andersson) 13:17 1-9 Lundell (Ekström) 13:36 1-10 Andersson (Johansson) 13:36 Time out borta 15:42 U2 borta Almström 16:28 2-10 Forsgren (Schüler)

Period 3 12:01 2-11 Viinamäki (Magnusson) 14:22 2-12 Markström (Skoog) 14:42 2-13 Lundell (Jovic) 15:58 U2 hemma Andersin 17:33 U2 borta Skoog