Söndag
17 Dec 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Söndag
28 Jan 1 match
Lördag
10 Feb 1 match
Onsdag
14 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Hemma
DIF
DIF
Borta
Visby
VIS

Säsongen är över

28 mars 2021 20:58
SSL-Playoff 1

Det blev ett jobbigt slut på en fin säsong. IBK föll med 6-7 efter sudden death i den avgörande kvalmatchen mot Djurgården.


Marginalerna är extremt små ibland i innebandy. Nio minuter in i förlängningen blev Patrik Kareliusson stor matchhjälte för Djurgården - och satte punkt för IBK:s säsong. Dessförinnan hade IBK haft 5-3 inför den tredje perioden, 6-5 med drygt två minuter kvar och även skapat heta chanser i sudden death. Men nej, det gick tyvärr inte denna gång. Djurgården vann matchserien med 2-1 och avancerar nu till Playoff 2.

Klart att detta känns bittert. Men jag är ändå väldigt stolt över hur grabbarna genomfört kvalet. Matchserien mot Djurgården var väldigt bra och kunde verkligen ha slutat hur som helst. Vi har två stolpskott, bland annat." konstaterar IBK-tränaren Christoffer Lindberg efter att krutröken skingrats i Eriksdalshallen.

Det var en match som svängde målmässigt och som innehöll en hel del hetta på planen. IBK såg länge ut att få vinnande ur striden, men Djurgårdens kvittering till 6-6 när hemmalaget tagit ut målvakten i slutet av ordinarie matchtid var givetvis mentalt jobbig.

Vi åkte ut mot ett väldigt bra lag, men jag tycker att vi var lite bättre i dag. Tyvärr gick vi ner oss litegrann i den tredje perioden. Det var hur som helst en riktigt bra match, synd bara att det inte var någon publik på plats." säger Christoffer Lindberg.

IBK:s mål i Eriksdalshallen gjordes av Markus Jovic (2), Max Gureng, Oscar Magnusson, Andreas Lindqvist och Linus Andersson.

För Christoffer Lindberg blev detta sista matchen med gänget. IBK-tränaren tackar för sig efter en stark säsong.

Självklart känns det jättesurt just nu. Men vi får ändå vara nöjda med prestationen under säsongen som helhet. Vi har fått ut mycket av laget."