Tisdag
05 Jan 1 match
Söndag
10 Jan 1 match
Lördag
16 Jan 1 match
Lördag
23 Jan 1 match
Lördag
30 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Söndag
28 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Söndag
21 Mar 1 match
Onsdag
24 Mar 1 match
Söndag
28 Mar 1 match
Söndag
19 Sep 1 match
Lördag
25 Sep 1 match
Lördag
02 Okt 1 match
Lördag
09 Okt 1 match
Lördag
23 Okt 1 match
Lördag
30 Okt 1 match
Lördag
06 Nov 1 match
Lördag
13 Nov 1 match
Lördag
20 Nov 1 match
Lördag
27 Nov 1 match
Lördag
18 Dec 1 match
Torsdag
06 Jan 1 match
Söndag
09 Jan 1 match
Lördag
15 Jan 1 match
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Visby
VIS

Äntligen kval!

19 mars 2021 16:21
SSL-Playoff 1

Första delen av säsongen är avklarad. Nu väntar det efterlängtade SSL-kvalet! Första hindret: Djurgården.


Seriesegraren i Allsvenska Norra, Djurgården, tar emot IBK i Eriksdalshallen sent på söndagseftermiddagen. Stockholmarna gjorde en grundserie utan större svackor - och ska gälla som knapp favorit mot IBK som de senaste veckorna inte fått spelet att stämma.

Men grundserien var då. SSL-kvalet är nu, och en helt annan femma. IBK:s klubbchef Joakim Bandholtz ser fram emot säsongens mest spännande veckor med tillförsikt:

Det är nu det gäller, och mina förväntningar är att vi kommer att prestera på topp. Att vi kommer göra våra bästa insatser under säsongen och att flera spelare kliver fram lite extra och leder oss. Om vi gör detta vet vi att vi har bra chanser mot ett bra motstånd som Djurgården."

Under grundserien vann IBK hemma i Visby med 5-4 efter förlängning - och föll sedan på bortaplan när Djurgården vann med 7-3. Om IBK skulle ta sig förbi matchserien mot Djurgården väntar en avgörande matchserie mot ett topplag från Allsvenskan Södra. Vinnaren där går till SSL - innebandyns finrum där IBK gjorde debut förra säsongen och dit klubben vill tillbaka.

Vi tog med oss många lärdomar från säsongen i SSL. Vi måste vara mycket bättre förberedda än vad vi var då, hela organisationen och med spelartruppen. Vi kan liksom inte tappa våra två bästa backar som vi gjorde då och tro att det ska kunna fungera i SSL." säger Joakim Bandholtz.

Var står klubben i dag när det gäller ett eventuellt steg upp i SSL igen?

Vår ambition är att vi på sikt ska etablera oss i SSL. Och det känns utan tvekan som detta är inom räckhåll, kanske inte i morgon, men snart. Vi har förstärkt organisationen, och vi på väg att skaffa ekonomin som krävs. Sportsligt har vi en stark stomme som redan är klar för nästa säsong, och vi har flera spännande nyförvärv klara."

Matchen i Playoff 1 mellan Djurgården och Visby IBK startar 16.00 på söndagen. Serien avgörs i bäst av tre matcher med match 2 i Visby på onsdag.

SE MATCHEN PÅ INNEBANDY-TV