VIS

Rysare i Stockholm!

21 mars 2021 19:37
SSL- Playoff 1

IBK stred tappert. Men Djurgården kunde till slut vinna den första kvalmatchen med 5-4 efter förlängning.

På onsdag kväll är det vinna eller försvinna som gäller för IBK. Detta sedan det blivit förlust i match 1 i Playoff 1. Drygt två minuter in i sudden death blev Djurgårdens Patrik Schantz matchhjälte i Eriksdalshallen när han överlistade IBK-målvakten Rasmus Ekström.

Men efter den snöpliga förlusten var IBK-tränaren Christoffer Lindberg ändå förhoppningsfull inför fortsättningen av matchserien:

Det fanns mycket positivt för oss att ta med från den här matchen. Vi visade stor moral efter att vi startat matchen mindre bra och hamnat i underläge. Vi vet vad vi ska göra i returen på onsdag och spelarna har nycklarna att lösa detta."

IBK hade det jobbigt inledningsvis mot ett aggressivt hemmalag - och fem minuter in i andra perioden stod det 3-0 på resultattavlan. Då började IBK sakta men säkert äta sig in i matchen. Andreas Lindqvist reducerade i slutet av mittenakten, och i den tredje perioden nätade först Wilmer Viinamäki och sedan Markus Jovic två gånger för att ordna 4-4 efter ordinarie speltid. Dessförinnan hade också IBK-målvakten Isak Edfeldt hoppat in från bänken och gjort en fin straffräddning på avslut från DIF-stjärnan Patrik Kareliusson.

Jättekul för Isak och en viktig räddning för oss. Sedan var även Rasmus (Ekström) i kassen väldigt bra hela matchen." konstaterade Christoffer Lindberg.

Nu vänder matchserien till Visby och det är alltså onsdag kväll som gäller för match 2. Då kan IBK ordna en tredje och avgörande match i Stockholm kommande helg!