Söndag
03 Dec 1 match
Söndag
17 Dec 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Söndag
28 Jan 1 match
Lördag
10 Feb 1 match
Onsdag
14 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Hemma
Salem
SAL
Borta
Visby
VIS

Förlust mot Salem

14 mars 2021 12:50

En riktigt jobbig förstaperiod förstörde söndagen för IBK. Salem vann grundserieavslutningen med 8-4.


Pressen och förväntningarna på IBK inför det kommande SSL-kvalet har minskat de senaste veckorna. Förlusten mot Salem var den femte raka matchen utan seger. Uppförsbacken blev helt enkelt för stor efter att hemmalaget ryckt åt sig en 5-0-ledning efter den första perioden.

Vi var inte riktigt på tårna, men cred till Salem också som gjorde en fantastiskt bra förstaperiod." konstaterar IBK:s klubbchef Joakim Bandholtz.

Unge Isak Edfeldt fick chansen att hoppa in mellan stolparna från start för IBK. Efter den jobbiga förstaperioden ersattes han av Rasmus Ekström, som fick lite bättre hjälp av utespelarna under resten av matchen.

IBK:s mål gjordes av Wilmer Viinamäki (2), Albin Lundell och Heikki Hirvisuo.

Förlusten innebär att IBK slutar fyra i Allsvenskan Norra. Och på söndagskvällen valdes IBK som motståndare i Playoff 1 av seriesegraren Djurgården. Men trots de svaga resultaten på slutet har Joakim Bandholtz gott hopp inför den matchserien.

Det är klart att det inte är bra att förlora matcher. Men vi har varit klara för kval ett tag nu, och det har förmodligen påverkat insatserna. Nu gäller det att vi steppar upp. Djurgården är ett väldigt bra lag, men vi har trots allt slagit dem denna säsong."

Playoff 1 inleds söndag 21 mars då IBK gästar Djurgården. Returen spelas i Ica Maxi Arena onsdag 24 mars. En eventuell tredje och avgörande match spelas söndag 28 mars i Stockholm.

www.innebandy.tv/visby följer du IBK under hela kvalet