Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Söndag
28 Jan 1 match
Lördag
10 Feb 1 match
Onsdag
14 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Hemma
AIK
AIK
Borta
Visby
VIS

Första förlusten för 2021

21 februari 2021 21:45

Segersviten stannade vid fem matcher. IBK stod för en medelmåttig insats när AIK vann med 7-5 i Solnahallen.


Visby IBK har lite jobb kvar att göra i Allsvenskan Norra för att säkra den åtråvärda topp 4-placeringen. Efter en svag start hamnade laget tidigt i underläge mot AIK - och när allt var över var första förlusten för 2021 ett faktum.

Vi hade ändå pratat om vikten av att vara med från start. Tyvärr var vi inte det, och AIK gjorde flera tidiga mål precis som de gjorde när vi möttes i Visby för ett par månader sedan." konstaterar IBK-tränaren Christoffer Lindberg.

IBK kom dock tillbaka, och det var liksom ingen katastrof med underläge 3-5 efter den första perioden. Och när IBK gjorde mittenaktens enda mål till 4-5 var det positiva tongångar i omklädningsrummet inför den tredje perioden.

Vi har vunnit nästan varenda tredjeperiod den senaste tiden och trodde att vi skulle göra det igen. Men dessvärre var detta en rätt slätstruken match från vår sida, och vi kom inte upp i nivå i slutet heller. Samtidigt får vi räkna med att det skulle komma en förlust, till sist. Vi får se framåt mot nästa match, vi har fortfarande ett väldigt bra slagläge." sammanfattar Lindberg.

IBK:s mål mot AIK gjordes av: Daniel Gonzalez Palm 2, Wilmer Viinamäki, Markus Jovic och Oscar Magnusson.

Trots förlusten är IBK fortfarande tvåa i Allsvenskan norra. Avståndet upp till Djurgården är fyra poäng, och lika många poäng skiljer ner till trean AIK.

Fyra omgångar återstår av grundserien. Närmast, söndag 28 februari, väntar seriefinal borta mot Djurgården.